Motejūns dusmīgs, ka viņa dzimšanas vieta norādīta PSRS

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Lietuvas basketbolists Donāts Motejūns paudis dusmas, ka «Sportsnet» kompānija TV pārraides laikā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā kā viņa dzimšanas vietu norādījusi PSRS, nevis Lietuvu.

25 gadus vecais spēka uzbrucējs jūtas aizvainots, ka par viņa dzimšanas vietu norādīta Padomju Savienība, nevis Lietuva. Motejūns dzimis 1990. gada 20. septembrī, bet Lietuva neatkarību pasludināja tā paša gada 11. martā.

Motejūns vērsies NBA, lai šāda situācija vairs neatkārtotos.

Foto: ekrānšāviņš

Lietuva neatkarību pasludināja pusgadu pirms Motejūna dzimšanas. Šo lietu šķetinājis Lietuvas portāla «15min.lt» sporta žurnālists Donāts Urbons, kurš norādījis, ka tas ir ļoti labs Motejūna žests, jo citi lietuvieši NBA tam nekad neesot pievērsuši uzmanību. Vismaz medijos tas nav izskanējis.

Motejūns NBA aizvada ceturto sezonu. Šosezon savainojuma dēļ viņš piedalījies vien sešās spēlēs. Karjeras laikā lietuvietis vidēji spēlē guvis 8,1 punktu, izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu