FIFA viceprezidents tiesā paziņo, ka nav vainīgs korupcijas skandālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprezidents un bijušais Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) prezidents Huans Anhels Napouts no Paragvajas otrdien tiesā Ņujorkā paziņoja, ka nav vainīgs korupcijas skandālā, kurā ir ieslīgusi FIFA.

Ar paziņojumu par savas vainas neatzīšanu tiesā Ņujorkas Bruklinas rajonā nāca klajā arī FIFA Televīzijas un mārketinga komitejas loceklis Rafaels Kaljehass, kurš līdz šā gada augustam vadīja Hondurasas Futbola federāciju, bet no 1990. līdz 1994. gadam bija Hondurasas prezidents.

ASV varas iestādes ir apsūdzējušas pavisam 39 cilvēkus un divas kompānijas saistībā ar FIFA korupcijas skandālu miljoniem ASV dolāru apmērā. Skandāls aizsākās maija beigās, kad Šveices varas iestādes pēc ASV izmeklētāju lūguma arestēja viesnīcā Cīrihē vairākus augsta ranga darbiniekus, apsūdzot viņus kukuļņemšanā un naudas atmazgāšanā.

Apmēram 10 no apsūdzētajiem ir atzinuši savu vainu.

57 gadus vecais Napouts tika aizturēts 3.decembrī citā reidā tajā pašā Cīrihes viesnīcā «Baur au Lac». Otrdien viņš tika izdots ASV un pēc dažām stundām stājās tiesas priekšā Ņujorkā.

Napouts, kurš 3.decembrī tika aizturēts kopā ar FIFA viceprezidentu Alfredo Havitu no Hondurasas, paziņoja, ka nav vainīgs piecās izvirzītajās apsūdzībās izspiešanā un kukuļņemšanā.

Pēc Napouta un Havita aizturēšanas FIFA atstādināja viņus no amatiem uz 90 dienām. Viņi tiek apsūdzēti kukuļu ņemšanā miljoniem dolāru apmērā, pretī pārdodot mārketinga tiesības reģionālajos turnīros un Pasaules kausa kvalifikācijas mačos.

Napouts pēc paziņojuma par savas vainas neatzīšanu tika atbrīvots pret 20 miljonu ASV dolāru (18 miljonu eiro) drošības naudu. Nākamā tiesas sēde viņa lietā būs 16.martā.

72 gadus vecais Kaljehass, kuram izvirzītas astoņas apsūdzības, pēc paziņojuma par savas vainas neatzīšanu tika paturēts apcietinājumā.

Kaljehass tiek apsūdzēts par kukuļu saņemšanu 1,6 miljonu dolāru (1,5 miljonu eiro) apmērā no 2011.gada marta līdz 2013.gada janvārim, pretī pārdodot Hondurasas valsts izlases spēļu translācijas tiesības.

Kaljehass pirmdien aizlidoja no Hondurasas ar privātu lidmašīnu, lai atbildētu uz apsūdzībām ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu