«Knicks» zvaigzne Entonijs: Nekas nevar nostāties starp mani un Porziņģi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Karmelo Entonijs sniedz pilnīgu atbalstu latviešu talantam Kristapam Porziņģim, turklāt slavenais amerikānis uzsver, ka starp viņu un Porziņģi nekas nevar nostāties.

«Zinu, kas mums ir kā komandas biedriem. Neviens nevar nostāties starp mums, lai ko kāds teiktu. Neviens,» Entonijs uzsvēris intervijā «Yahoo Sports».

Kopš 2011.gadā Entonija veiktās pārejas no Denveras «Nuggets» uz «Knicks» komandu Ņujorkas klubā no NBA zvaigznēm bijis vēl tikai Amare Stademaijers, tomēr viņam traumu dēļ neizdevās parādīt savu potenciālu. Tagad Entonijs uzsvēris, ka arī Porziņģis var kļūt par NBA superzvaigzni.

«Aizvadītas tikai pirmās [25] spēles, tomēr viņam ir iespēja to paveikt,» stāstīja Entonijs.

«Kad viss rit labi, viņi ceļ tevi debesīs,» Entonijs stāstīja par «Knicks» faniem, kas jauno spēlētāju draftā šogad ūjināja pēc Porziņģa izvēlēšanās. «Kad lietas rit slikti, viņi izsper zem tevis esošo krēslu. Šādai pieredzei viņam būs jāiet cauri. Tomēr, ja es varu būt tas, kurš sagrābs viņu un pateiks, ka viss būs kārtībā, es to darīšu. Es viņu atbalstu par 100 procentiem.»

Porziņģis šosezon aizvadītajās 25 spēlēs vidēji izcēlies ar 13,6 punktiem un 8,4 atlēkušajām bumbām, tomēr iepriekšējās trijās izbraukuma sērijas spēlēs latvietis kopā guva vien 17 punktus un savāca 13 bumbas zem groziem.

«Viņš ienācis šajā līgā 20 gadu vecumā, var mest, gūt punktus un spēlēt lielākajā un lieliskākajā pasaules pilsētā. Viņš to ir pelnījis,» Entonijs stāstīja par uzmanību, kas tiek pievērsta Porziņģim.

Tikmēr pats latvietis slavēja savu pieredzējušo komandas biedru.

«Viņš daudzas situācijas man padara vieglākas,» stāstīja Porziņģis. «Viņa dēļ es saņemu daudz plašākas iespējas. Viņš ir lielisks. Kad esmu brīvs, viņš man piespēlēs, par to nav šaubu.»

Entonijs 2003.gada NBA draftā tika izvēlēts ar trešo numuru un debijas sezonā «Nuggets» rindās vidēji guva 21 punktu.

«Man nebija neviena, kas apliktu roku ap plecu un sniegtu ieskatu, kāda ir līga,» atceras Entonijs, jo tobrīd «Nuggets» komandai nebija neviena basketbolista, kurš būtu piedalījies Visu zvaigžņu spēlē. «Tāpat tirgus Denverā nebija tik liels. Man nebija tik lielas mediju uzmanības, daždien ģērbtuvē bija tikai viens vai divi žurnālisti.»

Entonijs uzsver, ka komandā var sadzīvot vairākas zvaigznes un viņam bijis labs kontakts ar Alenu Aiversonu, kurš «Nuggets» rindās spēlēja no 2006. līdz 2008.gadam.

«Mēdzām vienkārši sēdēt ģērbtuvēs vai autobusā un runāt, kā cilvēki mūs cenšas sarīdīt vienu pret otru,» stāstīja Entonijs. «Viņi teica, ka ir tikai viena bumba. Tomēr svarīgākais ir uzvarēt.»

Tikmēr pirms pāris dienām pašreizējais Sakramento «Kings» komandas ģenerālmenedžeris Vlade Divacs izteicies, ka Porziņģim debijas gads ir vieglāks.

«Domāju, ka tagad ir daudz vieglāk. Man bija smags laiks,» izteicies kādreizējais serbu basketbolists. «Man bija jāatver durvis, bet mūsdienās vairs nebaidās draftēt eiropiešus ar augstu numuru, un zināms, ka viņi būs gatavi spēlēt tajā pat gadā. Šķiet, es biju pirmais, kas tika draftēts pirmajā kārtā un tajā pat gadā sāka spēlēt NBA.»

Divacs ieteicis Porziņģim ar tiesnešiem runāt latviski, jo arī viņš runājis savā dzimtajā valodā.

«Runā ar tiesnešiem savā valodā,» stāstīja Divacs. «Vari teikt, ko gribi un tā aizdzīt dusmas, bet viņi tev neiedos sodu.»

Divacu 1989.gada NBA draftā Losandželosas «Lakers» komanda izvēlējās ar 26.numuru. Viņš NBA aizvadīja vairāk nekā 1100 spēles, kurās vidēji guva 11,8 punktus un savāca 8,2 bumbas zem groziem. 1996.gadā «Lakers» drafta dienā aizmainīja Divacu, lai iegūtu tiesības uz nu jau par leģendu kļuvušo Kobi Braientu.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā «Knicks» komanda savā nākamajā cīņā trešdien uzņems Minesotas «Timberwolves» vienību ar šī gada NBA drafta pirmo numuru Karlu Taunsu sastāvā.

«Knicks» ar 11 panākumiem 25 spēlēs pašlaik atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma 11.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu