Vai Krievijas vieglatlēti netaisnīgi diskvalificēto no sacensībām?

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules olimpiešu asociācija (WOA) pirmdien izplatītajā paziņojumā par netaisnīgu nosauca aizliegumu pilnīgi visiem Krievijas vieglatlētiem piedalīties starptautiskās sacensībās, uzsverot, ka tie sportisti, kuri netiek turēti aizdomās dopinga lietošanā, nav pelnījuši tādu sodu.

WOA aicinājusi rast steidzamu risinājumu, lai godīgie Krievijas vieglatlēti varētu piedalīties sacensībās. «Viņiem [godīgajiem sportistiem] ir savas tiesības un viņu reputāciju nepieciešams aizsargāt un cienīt,» teikts asociācijas paziņojumā. Tajā arī norādīts, ka sportisti, uz kuriem nekrīt dopinga lietošanas ēna, izņēmuma kārtā varētu tikt pielaisti sacensībām, pēc skrupulozām dopinga pārbaudēm.

Jau ziņots, ka pēc Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklēšanas komisijas ziņojuma, kurā tika norādīts uz būtiskiem antidopinga kodeksa pārkāpumiem Krievijas vieglatlētikā un sportā kopumā, Starptautiskā vieglatlētikas asociācija (IAAF) provizoriski diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tās vieglatlētiem piedalīties sacensībās.

WADA ziņojumā tika teikts, ka aizliegto vielu lietošana Krievijas vieglatlētikā ir sistemātiska un to atbalstījušas arī valsts organizācijas.

Gadījumā, ja IAAF diskvalifikācija netiks atcelta, Krievijas vieglatlēti nevarēs piedalīties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

WOA prezidents ir Žoels Buzū, bet asociācijas patrons savukārt ir Monako princis Alberts, kuram savulaik ir bijuši cieša saikne ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Buzū ir Alberta padomdevējs un 2012. gadā ir saņēmis Krievijas valsts apbalvojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu