Vai «Dinamo» arī šosezon paliks ārpus izslēgšanas spēlēm?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Rīgas «Dinamo» komanda aizvadījusi divas trešdaļas jeb 40 spēles no regulārās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. Līdzšinējās sekmes nav apmierinošas, bet kā būs tālāk? Vai «Dinamo» otro sezonu pēc kārtas nekvalificēsies izslēgšanas spēļu turnīram?

Svētdien Kari Heikiles vadītā vienība savā laukumā uzņēma principiālo pretinieku Minskas «Dinamo» no Baltkrievijas. Tā kā abas komandas ir tiešās konkurentes cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā, šā mača cena vērtējama sešu punktu vērtībā. «Arēnā Rīga» uz ledus veiksmīgāk klājās Minskas vienībai, kas guva uzvaru 5:3 pamatlaikā, attālinot Rīgas «Dinamo» no kārotā astotnieka.

Līdzšinējos 40 mačos «Dinamo» hokejisti iekrājuši 50 punktus un ieņem 12. pozīciju Rietumu konferencē. No astotajā vietā esošās Minskas «Dinamo» Latvijas komandu tagad šķir jau 12 punkti. Tiesa, rīdziniekiem ir spēle rezervē.

Rīgas «Dinamo» šajā sezonā savās svarīgākajās spēlēs jeb pret Rietumu konferences komandām 18 spēlēs izcīnījusi vien 16 punktus, kas ir ļoti zems rādītājs. Tikmēr pret Austrumu konferences vienībām «Dinamo» 22 mačos iekrājusi 34 punktus.

No atlikušajām sezonas 20 spēlēm 14 jāaizvada pret Rietumu zonas komandām. Saglabājoties līdzšinējai tendencei, «Dinamo» nespēs sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Vēl 14 spēles jāaizvada savā laukumā, kur arī panākumu mazāk, nekā spēlējot viesos. Tikai sešos mačos «Dinamo» šosezon «Arēnā Rīga» guvusi virsroku pār pretinieku, četrus panākumus gūstot pēc nospēlētām 60 minūtēm.

Šajā nedēļā KHL čempionātā paredzēta vien viena spēle. «Dinamo» nākamais mačs 22. decembrī Zagrebā pret tiešo konkurentu «Medveščak».

Lai pacīnītos par vietu zonas labāko astoņu komandu pulkā, «Dinamo» par 180 grādiem jāuzlabo situācija, kā spēlējot savā laukumā, tā pret Rietumu konferences komandām. Vairāki hokejisti norādījuši, ka izslēgšanas spēles «Dinamo» jau rit pilnā sparā. Katrs iegūtais punkts kaut nedaudz saglabā gaismu tuneļa galā, savukārt zaudētais to dzēš.

«Dinamo» cīņā par astotnieku atrodas aiz Minskas «Dinamo», Zagrebas «Medveščak», Maskavas «Spartak», Bratislavas «Slovan», bet uz papēžiem min Podoļskas «Vitjaz». Ar visām šīm vienībām Latvijas komandai vēl jātiekas, dažām pat vairākkārt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu