«Valmiera»/ORDO turpina uzvaru sēriju savā laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkvalmiera.lv

Šosezon sekmīgi spēlējošā «Valmiera»/ORDO komanda trešdien «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē savā laukumā ar 87:75 (28:19, 15:21, 24:15, 20:20) pārspēja «Barons»/LDz komandu, tādējādi rīdziniekus apspēlējot otro reizi pēdējo četru dienu laikā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Mārtiņš Laksa, kurš guva 27 punktus, kamēr Ervīns Jonāts un Haralds Kārlis sameta pa 12 punktiem katrs.

Tikmēr «Barons»/LDz komandā ar 18 punktiem izcēlās Džeisons Kalists, bet 15 punkti Roberta Freimaņa kontā.

Vēl trešās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki atradās iedzinējos ar 47:51, bet turpinājumā viņi veica jau 15 punktu izrāvienu, panākot 62:51. Pēdējā spēles ceturksnī rīdzinieki nespēja lauzt cīņas gaitu, un uzvaru ar 87:75 izcīnīja «Valmiera»/ORDO.

Abu komandu iepriekšējā spēlē sestdien «Aldaris» Latvijas Basketbola līgā (LBL) vietējā «Valmiera»/ORDO komanda pamatlaika pēdējās desmit minūtēs atspēlēja 18 punktu deficītu un ar 94:93 pagarinājumā apspēlēja «Barons»/LDz.

Tāpat abas komandas savā starpā LBL tikās oktobra sākumā, kad uzvaru Rīgā ar 82:72 izcīnīja Valmieras klubs. Zīmīgi, ka toreiz mačā pirmo reizi viens pret otru kā profesionāli basketbolisti spēlēja brāļi Aigars un Armands Šķēles. Ja toreiz vēl Aigars pārstāvēja «Valmiera»/ORDO, bet Armands bija pretinieku komandā, tad tagad jau abi brāļi pārstāv Valmieras vienības krāsas.

Tikmēr «Barons»/LDz vienību pārstāv pērnās sezonas «Valmiera»/ORDO kapteinis «slam-dunk» meistars Kristaps Dārgais.

Abām komandām BBL spēlēs ir diametrāli pretējas sekmes - «Valmiera»/ORDO piedzīvojusi vienu zaudējumu, 18.novembrī ar 65:73 atzīstot Akseļa Vairoga pārstāvētās Lietuvas vienības Panevēžas «Lietkabelis» pārākumu, bet «Barons»/LDz spēlētāji guvuši vienu uzvaru, kad arī tieši 18.novembrī ar 73:65 pārspēja Igaunijas komandu «Port of Parnu».

Arī LBL turnīrā vienību sekmes ir pēc līdzīga scenārija - valmierieši 12 spēlēs tikuši pie desmit uzvarām, bet «Barons»/LDz spēlētāji 13 mačos guvuši vien trīs uzvaras.

Tāpat panākumu BBL mačā trešdien izcīnīja «Lietkabelis», kurai vēl palīdzēt nevarēja savainotais Vairogs. «Lietkabelis» viesos ar 91:67 (27:10, 17:22, 22:17, 25:18) uzveica vēl vienu Lietuvas klubu Ķēdaiņu «Ņevežis».

BBL A grupā kopvērtējuma līdere ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ir «Lietkabelis», kamēr seši panākumi septiņās cīņās ir «Valmiera»/ORDO vienībai.

Savukārt «Barons»/LDz ar vienu uzvaru septiņos mačos ir priekšpēdējā, sestajā, pozīcijā.

Tikmēr B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām septiņās cīņās ir Prieņu-Birštonas «Vytautas» no Lietuvas, bet ar pieciem panākumiem otrajā vietā seko «Liepāja»/«Triobet». Pa četrām uzvarām septiņās spēlēs ir «Jēkabpilij» un Rakveres «Tarvas» komandai no Igaunijas, kuru pārstāv latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris.

Savukārt vēl viena Latvijas vienība «Jūrmala»/«Fēnikss» ar trim uzvarām deviņos mačos ir tikai sestā.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau «Barsi» regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione «Šiauliai» (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei «Ventspils», bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas «Juventus» (Lietuva), Tartu TU/«Rock» (Igaunija) un Pasvāles «Pieno žvaigzdes» (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta «Šiauliai», kas finālā divu spēļu summā pieveica «Ventspili».

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu