Rīgas «Dinamo» dramatiski atspēlējas, bet «bullīšos» zaudē «Traktor»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar zaudējumu trīs maču sēriju savā laukumā otrdien sāka Rīgas «Dinamo» komanda, kas «Arēnā Rīga» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čeļabinskas «Traktor» hokejistiem. «Dinamo» izlīdzinājumu panāca vien 45 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzi meta Tims Sestito. Vēl vārtus Rīgas vienības labā guva Guntis Galviņš, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju mājinieku rindās.

Rīgas «Dinamo» komanda pēcspēles metienos «Traktor» spēlētājiem piekāpās otro reizi šosezon.

Jau mača sākumā Edgars Kulda atstāja mājiniekus mazākumā, tomēr šīs divas minūtes droši tika izturētas. Septītās minūtes ievadā gan «Traktor» izvirzījās vadībā, kad jaunais Semjons Afonasjevskis sekmīgi iegāja zonā un raidīja ripu starp Joakima Ēriksona kājsargiem. Kaut nākamo bīstamo momentu arī izveidoja «Traktor», drīz vien par pārkāpumu pret Villi Leino viesi palika mazākumā. Pirmajā vairākumā nekas bīstams netika izveidots, bet drīz vien rīdzinieki tika pie vēl divām vairākuma minūtēm, tomēr arī tās palika neizmantotas.

Kaut pēc vairākkārtējas spēles mazākumā iniciatīvu atkal pārņēma «Traktor» komanda, trešdaļas pēdējās trijās minūtēs jau aktīvāk darbojās Rīgas «Dinamo», kas gan periodu noslēdza mazākumā un iedzinējos ar 0:1.

Otro trešdaļu Rīgas «Dinamo» sāka droši, un spēle tika aizvirzīta prom no Ēriksona sargātajiem vārtiem, tomēr atkal tika zaudēti vārti, kad pēc astoņām nospēlētām minūtēm izcēlās Semjons Kokujovs, rezultātam kļūstot 0:2.

Drīz vien Rīgas «Dinamo» atkal divas reizes pēc kārtas ieguva iespējas cīnīties vairākumā. Kaut neviena no iespējām netika izmantota un kādā no epizodēm pat līdzjutēji izsvilpa vietējos hokejistus, Rīgas «Dinamo» sāka darboties arvien pārliecinošāk.

Trešdaļas beigu daļā Rīgas «Dinamo» ieguva piekto vairākumu, kas beidzot tika izmantots, kad pēc Mika Indraša piespēles ar lielisku metienu izcēlās Galviņš. Otrā trešdaļa līdz ar to noslēdzās ar rezultātu 1:2.

Izšķirošo trešdaļu Rīgas «Dinamo» komanda, kas bija pārgājusi uz spēli trijās maiņās, iesāka vairākumā. Tas kārtējo reizi netika izmantots, bet nākamajās minūtēs neliels pārsvars piederēja Čeļabinskas kluba hokejistiem. Tomēr trešdaļas beigu daļā Rīgas «Dinamo» komanda pārņēma ļoti izteiktu pārsvaru, tomēr vārtu gūšanas momenti ilgstoši netika izmantots.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, jau spēlējot sešatā, Rīgas «Dinamo» vēlreiz ieguva vairākumu, turklāt trešo reizi mačā noteikumi tika pārkāpti pret Leino. Arī turpinājumā rīdzinieki uzreiz darbojās ar sešiem hokejistiem un 45 sekundes pirms pamatlaika beigām tika panākts izlīdzinājums 2:2, kad pēc Galviņa metiena pirmais pie ripas vārtu priekšā bija Tims Sestito, kurš iebakstīja to vārtos.

Pagarinājumā vairāk bīstamus momentus izveidoja «Traktor» hokejisti, tomēr tajā uzvarētājs netika noskaidrots. Savukārt «bullīšos» vienīgo reizi izcēlās Antons Gļinkins un rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu.

Rīgas «Dinamo» - Čeļabinskas «Traktor» 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1)

1:0 Semjons Afonasjevskis (Kručiņins) (6:03).

2:0 Semjons Kokujevs (Gubarevs, Šarovs) (27:56).

2:1 Guntis Galviņš (Seigo, Indrašis) (37:26, vair.).

2:2 Tims Sestito (Galviņš, Indrašis) (59:15, vair.).

3:2 Antons Gļinkins (65:00 pēcspēles metiens).

Metieni: 27 - 17

Soda minūtes: 6 - 26

Zīmīgi, ka Rīgas «Dinamo» komanda bija uzvarējusi iepriekšējās piecās pēcspēles metienu sērijās, bet «Traktor» hokejisti šosezon uzvarējuši visās astoņās «bullīšu» sērijās.

Iepriekšējo reizi abas komandas savā starpā tikās oktobrī, kad Rīgas «Dinamo» arī viesos piekāpās pēcspēles metienu sērijā ar 2:3.

Turpinājumā Rīgas «Dinamo» ceturtdien un svētdien uzņems attiecīgi Ņizņekamskas «Ņeftehimik» un Minskas «Dinamo» no Baltkrievijas. Pēc tam sekos ar valstsvienību spēlēm saistītais pārtraukums, 22.decembrī rīdzinieki viesosies pie Horvātijas komandas Zagrebas «Medveščak», bet gada pēdējā spēlē 28.decembrī uzņems Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas «Dinamo» komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai sešas izbraukuma spēles, bet pārējos mačus rīdzinieki aizvadīs savā laukumā.

Rīgas «Dinamo» ar 47 punktiem 38 mačos pakāpusies uz 12.pozīciju, no pirmā astotnieka atpaliekot par deviņiem punktiem.

Tikmēr «Traktor» ar 47 punktiem 40 cīņās ir 12.vietā Austrumu konferencē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu