Renault oficiāli paziņo par atgriešanos F-1 čempionātā, pārņemot Lotus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renault

Francijas autobūves kompānija «Renault» oficiāli pārņēmusi Pirmās formulas (F-1) komandu «Lotus», tādējādi apstiprinot savu atgriešanos prestižajās sacensībās jau ar nākamo sezonu.

Jau vairākus mēnešus bija informācija, ka «Reanult» varētu atgriezties F-1 čempionātā, pārņemot tieši «Lotus» komandu, kam šī autobūves kompānija pirms šīs sezonas piegādāja dzinējus. Nu tas noticis oficiāli.

«Mums bija divas izvēles iespējas - atgriezties ar savu komandu vai atstāt čempionātu pavisam. Pēc rūpīgas izpētes nolēmu, ka «Renault» vieta ir F-1 čempionātā,» atklāja uzņēmuma vadītājs Karloss Gosns.

Zīmīgi, ka tādējādi «Renault» ir atpirkuši savu komandu, ko viņi 2009.gadā pārdeva investīciju uzņēmumam «Genii Capital» un kas vēlāk tika nosaukta tieši par «Lotus».

«Renault» ar F-1 čempionātu ir saistīti jau kopš 1977.gada, bet

2005. un 2006.gadā tā tika pie diviem pasaules čempionu tituliem gan pilotu, gan Konstruktoru kausa vērtējumā.

Toreiz komandas vadošais pilots bija spānis Fernando Alonso.

Kopumā formulas ar «Renault» dzinējiem piedalījušās vairāk nekā 600 sacensībās, tiekot pie 168 uzvarām, 12 Konstruktoru kausiem un 11 pasaules čempiona tituliem pilotu vērtējumā.

Tikmēr «Lotus» komanda pēdējo sezonu laikā saskārusies ar finansiālām problēmām, lai gan vēl 2012. un 2013.gadā tai izdevās tikt pie ceturtās vietas Konstruktoru kausā. Pēdējās sezonās vienība vairs nav tik spēcīga.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā «Renault» vienībā brauks brits Džolians Palmers, kurš ir kādreizējā F-1 pilota Džonatana Palmera dēls, un venecuēlietis Pastors Maldonado, kurš pēdējās sezonas pārstāvējis «Lotus» komandu. Tikmēr francūzis Romēns Grožāns nākamajā sezonā startēs jaunpienācējas «Hass» rindās.

Ar 19 posmos izcīnītiem 78 punktiem «Lotus» šogad Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņēma sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu