ASV varasiestādes veic kārtējos FIFA amatpersonu arestus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV varasiestādes ceturtdienas rītā veikušas kārtējos Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonu arestus, aizturot divus organizācijas viceprezidentus.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Arestētās personas ir paragvajietis Huans Anhels Napouts un Alfredo Havits no Hondurasas. Napouts ir Dienvidamerikas Futbola konfederācijas prezidents, kamēr Havits ir Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) galva.

Policijas reidi notikuši saistībā ar korupciju vairāku miljonu eiro apmērā, kur esot iesaistīti abi arestētie.

Ceturtdienas agrā rītā Šveices policija iegājusi Cīrihes viesnīcā «Baur au Lac», kur ASV Tieslietu departamenta uzdevumā veikusi amatpersonu arestus.

Napouts un Havits arestēti, jo tiek apsūdzēti par negodīgu mārketinga tiesību pārdošanu futbola turnīriem Latīņamerikā, kā arī Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem.

Par notikušo vēsta laikraksts «The New York Times», kam viesnīcas menedžeris atklājis, ka vairākiem klientiem lūgts pamest ēku, jo ir «ekstrēma situācija».

Tikmēr klajā ar paziņojumu par notikušo nākusi FIFA, kas uzsvērusi, ka turpinās sadarboties ar ASV un Šveices varasiestādēm, taču sīkākus komentārus atturējās sniegt.

Ceturtdien notikušais arests saistīts ar vairākām Dienvidamerikas un Centrālamerikas zonu federāciju amatpersonām, kas tiek turētas aizdomās par reketu, naudas atmazgāšanu un krāpniecību.

Zīmīgi, ka aresti notikuši, neilgi pirms FIFA līderu tikšanās Cīrihē, lai apspriestu iespējamās reformas organizācijā.

Kā zināms, FIFA organizāciju pamatīgi skandāli satricināja jau maijā, kad ASV varasiestādes saistībā ar korupciju veica vairāku amatpersonu arestus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu