Rīgas «Dinamo» svarīgā cīņā Krievijas kūrortā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Svarīgu spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā šodien viesos aizvadīs Rīgas «Dinamo» komanda, kas Krievijas kūrortpilsētā Sočos spēkiem mērosies ar vietējo klubu HK «Soči». Mača sākums plkst. 18.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Svarīgs mačs, jo šajā un nākamajā cīņā Kazaņā pret «Ak Bars» var izšķirties «Dinamo» galvenā trenera somu speciālista Kari Heikiles ieņemamais amats.

«Lēmums [par galvenā trenera atstādināšanu] varētu tikt pieņemts, varētu netikt. Tā kā savā laukumā zaudējām, mums priekšā principiāla un svarīga cīņa ar HK «Soči». Saprotam, ka 25. decembrī līgā noslēdzas pāreju periods, tāpēc skatīsimies un domāsim,» šajā nedēļā aģentūrai TASS sacīja Rīgas vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Ar Soču hokejistiem, kuras sastāvā spēlē bijušais «Dinamo» uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs, Latvijas vienība tikās pagājušajā nedēļā «Arēnā Rīga», kur piekāpās ar 1:2. Turklāt rīdzinieki līdz šim ne reizi pret Sočiem nav guvuši ne punktu.

«Soču» komanda kopš mača ar «Dinamo» aizvadījusi trīs spēles, kurās izcīnījusi divus panākumus pamatlaikā un pagarinājumā ar 2:3 piekāpusies iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvējai Sanktpēterburgas SKA.

Rezultatīvākais spēlētājs Krievijas komandā ir zviedrs Andrē Petersons, kurš līdzšinējos 22 mačos 11 reizes pārspējis pretinieku vārtsargus, veicis 10 rezultatīvas piespēles, sakrājot 21 punktu. Savukārt «Dinamo» rindās tikpat punkti ir kapteinim Laurim Dārziņam. Viņš guvis 8 vārtus un 13 reizes rezultatīvi asistējis partneriem.

Ar «Dinamo» komandu kopā ir arī iepriekšējā mačā ar Arta Ābola vadīto, Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati «Lada» (2:0) galvas traumu guvušais amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito. Taču traumas Rīgā turpinās dziedēt uzbrucēji Nikolajs Jeļisejevs un Armands Bērziņš.

Latvijas kluba treneri izbraukumā līdzi ņēmuši 25 hokejistus - 3 vārtsargus, 9 aizsargus un 13 uzbrucējus.

Rīgas «Dinamo» sastāvs divu spēļu izbraukumā

Vārtsargi: Joakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks un Salvis Balandīns.

Aizsargi: Stīvens Seigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass, Aleksandrs Jerofejevs un Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs un Frenks Razgals.

Ar «Ak Bars» «Dinamo» spēkiem mērosies 5. decembrī.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 35 spēlēs izcīnītu 41 punktu šobrīd ieņem priekšpēdējo, 13. pozīciju. Savukārt HK «Soči» aizvadījusi par spēli vairāk un ar 58 punktiem ir septītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu