Māris Jass: Nezināju, ka būs jāspēlē uzbrucēja postenī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kaut spēlēšana uzbrukumā viņam nav neierasta, Māris Jass, parakstot līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas «Dinamo», domājis, ka būs jāspēlē aizsarga pozīcijā.

Jass kopā ar Latvijas izlasi piedalījies iepriekšējos trijos pasaules čempionātos un līgumu ar Rīgas «Dinamo» noslēdza oktobra vidū. Kaut ierasti viņš spēlē aizsarga pozīcijā, Rīgas «Dinamo» sastāvā Jass bieži laukumā dodas kā uzbrucējs.

«Nezināju, ka būs jāspēlē uzbrucēja postenī - kad parakstīju līgumu, bija tieši traumēti aizsargi. Tomēr pēc tam treneris paprasīja, vai nevaru iziet laukumā uzbrukumā,» Jass atgādināja, ka iepriekš kā uzbrucējs spēlējis gan Latvijas izlasē, gan dažādos klubos. «Ja vienas spēles laikā jāspēlē gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, ir neērti, bet pie tā ātri pierod. Galvenais ir spēlēt, galvenais, lai varu palīdzēt komandai, nest rezultātu.»

Jass 2010./2011. gada sezonā 18 spēļu garumā pārstāvēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu, un tā līdz šim bija viņa vienīgā pieredze KHL.

«Bija liels prieks, kad noslēdzu līgumu ar «Dinamo» - par to, ka varu spēlēt KHL, turklāt darīt to mājās, pie vecākiem un ģimenes,» stāstīja 30 gadus vecais spēlētājs, kurš šosezon septiņos mačos ar rezultativitātes punktiem vēl nav izcēlies.

Savā iepriekšējā mačā svētdien Rīgas «Dinamo» ar rezultātu 2:0 pārspēja Arta Ābola trenētos Toljati «Lada» hokejistus ar Edgaru Masaļski vārtos, svinot pirmo un vienīgo uzvaru pamatlaikā novembrī.

«Arī iepriekšējos mačos labi spēlējām un cīnījāmies, bet tad neveicās un nevarējām iemest. Savukārt spēlē ar «Lada» veiksme bija mūsu pusē,» dueli atcerējās Jass.

Ar 35 spēlēs izcīnītu 41 punktu Rīgas «Dinamo» atrodama priekšpēdējā, 13., vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, turklāt no izslēgšanas spēļu zonas jau atpaliek par 14 punktiem.

Jass iepriekšējo sezonu iesāka Slovākijas augstākās līgas komandā «Nitra», kurā paguva aizvadīt desmit spēles, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +8. Pēc tam novembrī viņš pievienojās Čehijas vienības Znojmo «Orli» sastāvam, sākotnēji noslēdzot līgumu uz pārbaudes laiku līdz gada beigām, bet pēc tam vienošanos pagarinot līdz sezonas beigām.

Jass 32 spēlēs «Orli» rindās guva vienus vārtus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, bet Čehijas vienība nepārvarēja Austrijas Hokeja līgas (EBEL) ceturtdaļfināla barjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu