Mūsu kamaniņu komandai sudrabs PK sezonas pirmajā stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu komanda svētdien izcīnīja sudraba medaļu Austrijas trasē Īglsā notikušajā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

Latvijas komandas sastāvā startēja Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks, kuram šis ir lielākais sasniegums karjerā un pirmo reizi izcīnīta godalga šāda līmeņa sacensībās, un divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici.

Latvieši startēja kā devītie no kopumā 13 komandām un spēja uzrādīt tobrīd labāko rezultātu. Pēc tam viņus spēja apsteigt vien Vācijas izlase, kas startēja kā pēdējie un Latvijas komandu apsteidza par 0,393 sekundēm.

Tikmēr trešo pozīciju izcīnīja Itālija, kas no vāciešiem atpalika par 0,764 sekundēm.

«Šodien bija ideāla diena. Individuālajos mačos gandrīz, gandrīz divi ideāli braucieni. Starts sanāca tāds, kādu es to gribēju. Runājot par komandas stafeti, viss kārtībā, bet, domājot par nākošajiem posmiem, neesmu bijis ne Leikplesidas, ne Kalgari trasēs,» Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Dārznieka teikto. «Šobrīd viss rāda, ka visam ir jābūt labi. Ko es darīšu ar savu pirmo medaļu? Ielikšu seifā vai ierāmēšu kopā ar numuru.»

Pirms tam svētdien Dārznieks izcīnīja 11.vietu sacensībās vīriešiem, kamēr divas pozīcijas zemāk bija Inārs Kivlenieks. Savukārt diskvalifikāciju izpelnījās Kaspars Mauriņš, kura ekipējums bija pārāk smags.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju sezonas pirmajā posmā kļuva Itālijas kamaniņu braucējs Dominiks Fišnallers, aiz sevis par 0,06 sekundēm atstājot Armīnu Fraušeru no Austrijas, kamēr trešais bija vēls viens austrietis Volfgangs Kindls.

Sestdien divnieku sacensībās piekto vietu izcīnīja latvieši Andris un Juris Šici. Vēl augsto, 13.vietu guva jaunie Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc rupjas kļūdas otrajā braucienā palika 18.pozīcijā. Tikmēr dāmu sacensībās astoto vietu izcīnīja Elīza Cauce.

Pirms tam piektdien Dārznieks un Cauce izcīnīja trešās vietas kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā. Tāpat pamatsacensībām kvalificējās arī visi pārējie Latvijas sportisti, kuriem bija nepieciešams piedalīties Nāciju kausā.

Uz šo posmu Latvijas izlasei vēl nepievienojās Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis - Zirnei ir nelielas veselības problēmas pēc nesenās Latvijas izlases autoavārijas, bet Rozītis sezonu plānojis sākt no Pasaules kausa trešā etapa.

Īglsas trasē norisinās šīs sezonas Pasaules kausa pirmais posms, bet nākamie trīs posmi decembrī notiks Ziemeļamerikā. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu