Kamaniņu braucējam Dārzniekam 11.vieta PK pirmajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks svētdien izcīnīja 11.vietu Austrijas trasē Īglsā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

(Pievienota 5. un 7.rindkopa.)

Tikmēr par sacensību uzvarētāju sezonas pirmajā posmā kļuva Itālijas kamaniņu braucējs Dominiks Fišnallers, aiz sevis par 0,06 sekundēm atstājot Armīnu Fraušeru no Austrijas, kamēr trešais bija vēls viens austrietis Volfgangs Kindls.

Dārznieks divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika 0,374 sekundes, kamēr divas vietas zemāk divu braucienu summā bija Inārs Kivlenieks, uzvarētājam piekāpjoties par 0,420 sekundēm.

Dārznieks pēc pirmā brauciena bija 12.vietā, taču nespēja būtiski uzlabot savu sniegumu otrajā, lai gan veica kāpumu par vienu vietu. Tikmēr Kivlenieks pirmajā braucienā bija 14.pozīcijā, pēc tam pamanoties veikt kāpumu arī par vienu vietu.

«Esmu apmierināts ar otro braucienu un fizisko kondīciju. Sacensībās braucu ar jauno kamanu. Uz nākošajām sacensībām plānoju šo to pamainīt, jo trases lejas daļā zūd ātrums. Līdz trases vidum turos starp labāko trijnieku un tad sāk zust ātrums. Meklēšu risinājumus, lai tā nebūtu,» Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Kivlenieka teikto.

Savukārt pēc pirmā brauciena tika diskvalificēts tā uzvarētājs pazīstamais vācietis Fēlikss Lohs, turklāt tāds pats liktenis piemeklēja arī Kasparu Mauriņu.

Abu sportistu ekipējums svēris par daudz, turklāt latvietis normu pārsniedzis tikai par 100 gramiem.

Pēc tam plkst.15.10 sāksies komandu stafete, kurai pieteiktas 13 komandas un Latvijai ticis devītais numurs.

Stafeti tiešraidē būs iespējams vērot kanālā «Best4Sport».

Sestdien divnieku sacensībās piekto vietu izcīnīja latvieši Andris un Juris Šici. Vēl augsto, 13.vietu guva jaunie Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc rupjas kļūdas otrajā braucienā palika 18.pozīcijā. Tikmēr dāmu sacensībās astoto vietu izcīnīja Elīza Cauce.

Pirms tam piektdien Dārznieks un Cauce izcīnīja trešās vietas kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā. Tāpat pamatsacensībām kvalificējās arī visi pārējie Latvijas sportisti, kuriem bija nepieciešams piedalīties Nāciju kausā.

Uz šo posmu Latvijas izlasei vēl nepievienojās Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis - Zirnei ir nelielas veselības problēmas pēc nesenās Latvijas izlases autoavārijas, bet Rozītis sezonu plānojis sākt no Pasaules kausa trešā etapa.

Īglsas trasē norisinās šīs sezonas Pasaules kausa pirmais posms, bet nākamie trīs posmi decembrī notiks Ziemeļamerikā. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu