Fotostāsts: Rally Estonia uzvar Tenaks; Nitišam spēcīgā konkurencē 16.vieta

Ingars Tenis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Latvijas autosportists Reinis Nitišs aizvadītajā nedēļas nogalē spēcīgā konkurencē izcīnīja 16.vietu prestižajā «Rally Estonia», kamēr Latvijas čempionāta ieskaitē uzvaru guva ukraiņu pilots Valērijs Gorbans.

Par šī autorallija uzvarētāju kļuva pasaules čempionātā (WRC) braucošais mājinieks Ots Tenaks («Toyota Yaris WRC»), kurš 16 ātrumposmu summā par nepilnu minūti apsteidza citu šī līmeņa braucēju Haidenu Padonu no Jaunzēlandes («Hyundai i20 Coupe WRC»).

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar «Citroen C3 WRC» spēkratu kāpa pazīstamais īrs Kreigs Brīns. Viņš gan lielāko daļu rallija mina uz pēdām Tenakam, braucot otrajā pozīcijā.

Tikmēr Nitišs ar stūrmani Andri Mālnieku, abiem startējot ar «Mitsubishi Lancer EVO X» braucamo, bija 16.vietā, no Tenaka atpaliekot par nepilnām 11 minūtēm. Uzreiz aiz viņiem ierindojās zem Latvijas karoga startējošais norvēģu talants Olivers Sūlbergs («Peugeot 208 R2»).

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

«Rally Estonia» ietvaros sestdien tika aizvadīts arī Latvijas čempionāta posms, kur uzvaru kopējā vērtējumā guva Gorbans («Mini John Cooper Works WRC»), viņam tiekot jau pie trešā panākuma. No viņa 48 sekundes atpalika igaunis Ranno Bundsens («Mitsubishi Lancer EVO VIII»), kamēr trešais bija Emīls Blūms («Mitsubishi Lancer EVO IX»).

Šogad Latvijas čempionātā autorallijā iecerēti septiņi posmi, nākamajam notiekot augustā Igaunijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu