Advokāts: FIFA gatavo Platinī mūža diskvalifikāciju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvji vēlas, lai Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī saņemtu mūža diskvalifikāciju, otrdien apgalvoja Platinī advokāts Tibo d'Aless.

Oktobrī FIFA ētikas komiteja organizācijas prezidentam Zepam Blateram un Platinī piesprieda pagaidu 90 dienu diskvalifikācijas. Šis sods nopietni ietekmē Platinī izredzes nākamā gada februāra izskaņā kļūt par jauno FIFA prezidentu.

Tagad d'Aless apgalvojis, ka pēc izmeklēšanas ieteikts Platinī piešķirt mūža diskvalifikācija, bet šādu potenciāli gaidāmo sodu viņš nosaucis par «skandālu» un «pārmērīgu».

D'Aless nav precizējis, vai tikpat bargs sods tiek gatavots arī Blateram.

Blaters un Platinī 90 dienu diskvalifikācijas no pasaules futbola saņēma, jo šveicietis 2011.gadā pārskaitījis Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002. gadam. Ja pirms tam tika uzskatīts, ka Platinī ir galvenais favorīts uz kļūšanu par nākamo FIFA prezidentu, diskvalifikācijas dēļ viņam varētu būt liegtas tiesības kandidēt uz amatu.

Šomēnes tika apstiprināti pieci kandidāti FIFA prezidenta amatam, un to vidū nebija Platinī, kura statuss tiks izskatīts vien pēc diskvalifikācijas beigām. Tomēr pēc izmeklēšanas beigām FIFA ētikas komisija rosinājusi piemērot viņiem ilgākas diskvalifikācijas, un paredzams, ka galīgais lēmums tiks pieņemts decembrī.

Nākamā gada 26.februārī gaidāmajām vēlēšanām apstiprināti Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, kā arī FIFA pretrasisma un pretdiskriminācijas organizāciju biedrs Tokijo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Maija beigās notikušajās vēlēšanās FIFA viceprezidents Ali bin al Huseins bija vienīgais Blatera konkurents, bet piekāpās 79 gadus vecajam šveicietim. Kā zināms, organizāciju skarot iespaidīgam korupcijas skandālam, pāris dienu vēlāk Blaters tomēr atkāpās no amata, tāpēc 26.februārī gaidāmas jaunas vēlēšanas, kurās gan šveicietis vairs nekandidēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu