Sportistiem naudas balvās par izciliem sasniegumiem piešķir € 400 000

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Valdība otrdien, 24. novembrī, atbalstīja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2014. gada nogalē un 2015. gadā 400 000 eiro apmērā Latvijas sportistiem, viņu treneriem, atbalsta personālam, kā arī attiecīgajām sporta federācijām.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile: «Augsti rezultāti ikvienā darbības jomā vispirms ir smaga treniņu un mērķtiecīga darba rezultāts, bet ceļu uz virsotnēm spēj atrast tikai tas, kuram ir mērķis. Vienmēr vispirms sacensties pašam ar sevi, izaicināt savus spēkus un gribu, - tā ir prasme, ko ikviens varam mācīties no augstas klases sportistiem. Lai mūsu labāko sportistu panākumi Eiropā un pasaulē iedvesmo ikvienu neatlaidīgi izcīnīt nozīmīgas uzvaras pašam pār sevi! Paldies sportistiem, viņu treneriem, atbalsta personālam un sporta federācijām par jūsu ikdienas darbu!»

Finansējums 100 000 eiro apmērā tiks piešķirts no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta, bet 300 000 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Sportistei Laurai Ikauniecei-Admidiņai par pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīto trešo vietu septiņcīņā piešķirta naudas balva 10 245 eiro apmērā, volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam par Eiropas čempionātā pludmales volejbolā izcīnīto pirmo vietu, kā arī pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam par I Eiropas spēlēs pludmales volejbolā izcīnīto pirmo vietu – 8538 eiro katram, savukārt Anastasijai Grigorjevai par Eiropas čempionātā brīvajā cīņas izcīnīto trešo vietu – 4098 eiro. Naudas balvas par sasniegumiem pasaules un Eiropas čempionātos paredzētas arī citiem sportistiem, viņu treneriem un atbalsta personālam. Par sportistu un izlašu sasniegumiem naudas balvas tiek piešķirtas arī vairākām sporta federācijām.

IZM sagatavotais priekšlikums par naudas balvu piešķiršanu tika atbalstīts arī Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē šā gada 12. novembrī.

Naudas balvas par sportistu sasniegumiem ziemas sporta veidos - bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā - 345 457 eiro apmērā, tostarp 51 290 eiro nodokļu nomaksai, Ministru kabinets piešķīra šā gada martā.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem «Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru».

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu «Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā» iespējams iepazīties šeit: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40375282&mode=mk&date=2015-11-24

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu