Šlēgelmilhs pēdējā aplī apdzen vairākus konkurentus un uzvar «Lamborghini» seriāla sezonas pēdējā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs, pēdējā aplī apdzenot vairākus konkurentus, piektdien Sebringas trasē ASV triumfēja «Lamborghini Blancpain Super Trofeo» Eiropas seriāla noslēdzošā, sestā, posma otrajā braucienā.

Treniņos pirms kvalifikācijas Šlēgelmilhs aizvadīja vien piecus apļus, lai vairāk ar trasi varētu iepazīties viņa komandas biedrs, Krievijas autosportists Mihails Stepanovs. Pašā kvalifikācijā Šlēgelmilhs uzrādīja 11.rezultātu, bet Stepanovs bija 20.vietā, turklāt labāko divdesmitniekā iekļuva pirmoreiz.

Pirmajā sacīkšu braucienā Šlēgelmilhs sasniedza ceturto ātrāko apļa laiku, bet viņa un Stepanova duets izcīnīja 13.vietu.

Savukārt otrajā braucienā, kas sākās slapjos laika apstākļos, Šlēgelmilhs lieliski veica distances beigas - viņš papildus reizi iebrauca boksos un žūstošajā trasē uzlika sliku riepas, kas ļāva būt ievērojami ātrākam par visiem konkurentiem. Vēl pēdējā apļa sākumā viņš bija trešajā vietā, tomēr apsteidza pirmo divu vietu īpašniekus un triumfēja braucienā, kā arī sasniedza pārliecinoši ātrāko apļa laiku.

«Paveicām lielisku stratēģiju. Sākumā bija grūti, bet tad trase nožuva un viss aizritēja lieliski. Bija jautri, katrā aplī veicu 2-3 apdzīšanas,» pēc finiša teica Šlēgelmilhs. «Sacīkšu noslēgumā bija spiediens, jo zināju, ka ir pēdējais aplis, tomēr biju ātrs.»

Šlēgelmilhs un Stepanovs brauca «Pro-Am» klasē, kurā viens ir profesionālais sportists un viens amatieris. Pirms šī etapa viņi seriāla kopvērtējumā ar 49 punktiem ieņēma septīto vietu. Sezonas pirmajos piecos posmos aizvadītajos desmit braucienos Šlēgelmilha komanda trīs reizes spēja izcīnīt trešās vietas.

Turpinājumā sestdien un svētdien Šlēgelmilhs un Stepanovs piedalīsies čempionāta pasaules finālā.

«Lamborghini Blancpain Super Trofeo» seriāls tiek rīkots kopš 2009.gada un tiek uzskatīts par pasaules ātrāko zīmola trofejas izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu