Turcijas futbola fani ūjina un kliedz «Allahu Akbar», pieminot Parīzē bojāgājušos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas futbola izlases līdzjutēji otrdien pirms pārbaudes spēles savā laukumā pret Grieķiju ūjināja klusuma brīdī, kamēr tika pieminēti Parīzes terora aktos bojāgājušie.

Pirms spēles abas komandas ieturēja klusuma brīdi, taču tā laikā Turcijas izlases fani izkliedza «Allahu Akbar» («Dievs ir varens») un ūjināja.

Turcijas fani regulāri maču laikā skandina nacionālistiskus saukļus, tāpēc nav līdz galam skaidrs, vai trokšņošana klusuma brīdī bija veltīta viņu nesamierināmajiem pretiniekiem Grieķijai vai arī Parīzes terora aktos cietušajiem.

Abas valstsvienības savā starpā nebija tikušas astoņus gadus, bet duelis starp tām noslēdzās 0:0 (0:0).

Maču klātienē apmeklēja arī Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu, kā arī viņa Grieķijas kolēģis Aleksis Ciprs.

Arī oktobrī pirms kārtējā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mača Turcijas līdzjutēji izkliedza «Allahu Akbar», kamēr tika ieturēts klusuma brīdis par godu Ankaras sprādzienos cietušajiem.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu