Francijas sporta ministrs: Eiropas futbola čempionātu negrasāmies atcelt

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2016.gada Eiropas čempionāts futbolā notiks Francijā, neskatoties uz pagājušajā nedēļā Parīzē notikušajiem teroraktiem, otrdien paziņoja Francijas sporta ministrs Patriks Kanē.

Viņš norādīja, ka nav šaubu, ka Francijā čempionāts notiks. «Nav nekādu jautājumu, ka varētu atcelt šo populāro festivālu,» četras dienas pēc teroraktiem, kuros bojā gāja 129 cilvēki un vairāki simti tika ievainoti, sacīja Kanē.

«Eiropas čempionātu rīkos ar maksimālu drošību, kas ir jāstiprina pēc nesen piedzīvotajiem notikumiem. Nekādā gadījumā sporta pasākumi nav jāatceļ terorisma dēļ,» teica Francijas sporta ministrs.

Kanē piektdien atradās «Stade de France» stadionā, kur 80 000 skatītāju klātbūtnē risinājās futbola pārbaudes spēle starp Francijas un Vācijas izlasēm.

Spēles laikā stadiona apkārtnē uzspridzinājās trīs teroristi pašnāvnieki, kuri bija mēģinājuši iekļūt stadionā. «Esam parādījuši, ka spējam stadionā uzturēt drošību. Darīsim visu, lai drošības līmeni vēl paaugstinātu,» uzsvēra Kanē.

Eiropas čempionāta grupu izloze notiks iepriekš plānotajā datumā - 12.decembrī, Parīzē, savukārt finālturnīrs nākamgad Francijā risināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu