Video: «Kurbada» hokejisti Ikšķilē vada sporta stundas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Novembris tiek dēvēts par veselības mēnesi, tāpēc piektdienas sporta stundas Ikšķiles vidusskolā vairākām dažāda vecuma klasēm izvērtās krietni citādākas nekā ierasts, jo sporta skolotāju ādā iejutās Latvijas hokeja čempionāta kluba «Kurbads» hokejisti.

Aizvadījuši rīta treniņu Vidzemes ledus hallē, HK «Kurbads» hokejisti Juris Štāls, Edgars Adamovičs, Artjoms Ogorodņikovs un Viktors Jasjonis slidas nomainīja pret svilpēm un devās uz skolu sev neierastā ampluā. Katrs spēlētājs novadīja trīs mācību stundas, nododot hokeja zinības gan visjaunākajiem, gan arī visvecākajiem skolēniem.

Juris Štāls, kuram šī bija pirmā šāda veida pieredze skolās, atzina: «Diena izvērtās ļoti patīkama. Bērni bija atsaucīgi un, par lielu brīnumu, uzmanīgi klausījās un centās rūpīgi izpildīt uzdevumus. No bērnības atceros, ka satikt kādu zināmu hokejistu klātienē man bija liels notikums. Ceru, ka iedvesmojām bērnus uz aktīvāku dzīvesveidu.»

Spēlētāji sporta stundu vadīja ciešā sasaistē ar hokeja elementiem - tika parādīti vingrinājumi gan no iesildīšanās, gan no treniņiem atlētikas zālē, neaizmirstot par spēles elementiem un sacenšanos savā starpā specializētās stafetēs.

«Var redzēt, ka šodien bērni darbojas ar lielāku entuziasmu nekā ikdienā,» saka sporta skolotāja Diāna Grīnberga. «Profesionālu hokejistu klātbūtne ir uzlabojusi arī stundu apmeklējumu. Tas arī ir pats svarīgākais - lai bērni fiziskās aktivitātes izbauda un aktīvi iesaistās nodarbībās.»

«Liels prieks, izveidojusies veiksmīga sadarbība ar HK «Kurbads»,» stāsta Ingūna Bērziņa, Ikšķiles vidusskolas direktora vietniece audzināšanas un ārpusklases darbā. «Bērniem ir būtiski satikt klātienē sportistus, kurus hokeja spēles laikā redz tikai no tribīnēm vai televizora ekrānā. Plānojam arī turpmāk organizēt dažādus pasākumus ar hokeja kluba «Kurbads» līdzdalību.»

Iespējams, pavisam drīz, iestājoties aukstākam laikaam, tiks uzliets ledus skolas stadionā. Tad HK «Kurbads» spēlētāji varētu aizvadīt kopīgu hokeja treniņu ar Ikšķiles vidusskolas audzēkņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu