Bertāna komandas biedrs atsakās doties uz spēli Parīzē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Latvijas basketbolista Daira Bertāna komandas biedrs Spānijas komandā «Bilbao Basket» Šons Džeimss atteicies kopā ar komandu doties uz trešdien Parīzes piepilsētā paredzēto Eiropas kausa spēli pret «Nanterres», jo noraizējies par savu drošību pēc notikušajiem teroristu uzbrukumiem Parīzē, vēsta aģentūra «Associated Press».

32 gadus vecais centra spēlētājs bija viens no «Duquesne University» komandas spēlētājiem, kuri 2006. gada 17. septembrī nokļuva apšaudē universitātes studentu pilsētiņā Pitsburgā.

Komandas vadība paziņojusi, ka nespiedīs spēlētāju doties uz Parīzi, kuras rietumu daļā notiks spēle. «Tas bija viņa lēmums, un mēs to respektējam,» sacīja komandas treneris Sito Alonso.

Bilbao klubs arī paziņojis, ka bija mēģinājis panākt spēles pārcelšanu, taču tam nav piekrituši Eiropas kausa organizatori. Vēlāk tas pieprasījis arī pastiprinātus drošības pasākumus, ieskaitot policijas eskortu.

Uzbrukumos piektdienas vakarā Parīzē bojā gāja 129 cilvēki, bet 350 tika ievainoti. Viens no teroristu mērķiem bija Nacionālais stadions, kurā tobrīd notika futbola spēle starp Francijas un Vācijas komandām.

Greizsirdības pārņemts vīrs pirms nepilniem desmit gadiem bija atklājis uguni uz pieciem «Duquesne» spēlētājiem, kuri bija sarunājušies ar viņa draudzeni pēc pasākuma studentu pilsētiņā. Džeimsam lode trāpīja kājā, taču ievainojums nebija nopietns.

«Bilbao Basket» Eiropas kausā šajā sezonā grupu turnīra pirmo apli noslēgusi ar trim uzvarām un diviem zaudējumiem un ir A grupas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu