Francijas un Anglijas izlašu pārbaudes spēle tomēr notiks

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neraugoties uz piektdien notikušajiem asiņainajiem terora aktiem Francijas galvaspilsētā Parīzē, otrdien Londonā tiks aizvadīta Francijas un Anglijas futbola valstsvienību pārbaudes spēle.

Koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 129, bet slimnīcās nogādāti 300 ievainotie.

«Pēc sarunām ar Anglijas Futbola asociāciju (FA), kas mums apliecināja, ka nekādi riski nepastāv, nolēmām spēli aizvadīt. Tomēr, ja Lielbritānijas varasiestādes atkārtoti aicinās izvērtēt situāciju, tad šis jautājums būtu jāpārskata,» Francijas Futbola federācijas (FFF) pārstāvji atklājuši medijiem.

«Izsaku dziļāko līdzjūtību traģiskajos terora aktos bojāgājušo ģimenēm un draugiem. Pēc konsultācijas ar FFF un Lielbritānijas valdību nolēmām, ka spēlei jānotiek. Izmantosim izdevību, lai paustu savu cieņu cietušajiem un parādītu savu solidaritāti ar Francijas tautu,» teica FA prezidents Gregs Daiks.

Francijas un Vācijas futbola izlases piektdien Parīzē aizvadīja savstarpēju pārbaudes spēli, kurā ar 2:0 pārāki bija mājinieki. Jau spēles pirmajā puslaikā stadionā varēja dzirdēt ārpusē notiekošos sprādzienus.

Pēc pārbaudes spēles ar Vāciju tika atcelta preses konference, kā arī drošības apsvērumu dēļ viesi nakti pavadīja stadionā.

Lai gan sākotnēji tika minēts, ka pēc terora aktiem atcelti visi nedēļas nogalē Francijā plānotie sporta pasākumi, tomēr sestdien tika aizvadītas vairākas futbola kausa spēles.

Saskaņā ar oficiālo informāciju, terora aktos, kas naktī uz sestdienu notika sešās dažādās Parīzes vietās, dzīvību zaudēja vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 300 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu