«Kurbads» komandai graujoša uzvara pār HS «Rīga»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Sestdienas pēcpusdienā Latvijas hokeja čempionāta virslīgā nūjas krustoja mājinieki HS «Rīga» ar Ogres hokeja klubu «Kurbads». Pēc iepriekšējā mača, kurā kurbadiešiem tikai papildlaikā izdevās izraut uzvaru, tika gaidīta sīva cīņa, tomēr intrigas nebija, «Kurbadam» uzvarot ar 8:1.

Uzvarētāju rindās dominēja aizsargs Renārs Valters, kurš sagādāja pretinieku aizsardzībai vislielākās problēmas, izceļoties ar četriem rezultativitātes punktiem (1+3).

Viesi spēli iesāka agresīvi uzbrukumā, tomēr neaizmirstot par aizsardzību, ir izdarīti secinājumi no iepriekšējās spēles, kad jebkurš jauno rīdzinieku uzbrukums ir bīstams. Ogrēnieši vērpa kombinācijas, tomēr Denijs Romanovskis bija uzdevumu augstumos tajos retajos brīžos, kad komanda bija jāglābj no vārtu zaudējuma. Renārs Valters gan neatļāva periodu noslēgt ar divām nullēm uz tablo. Saņēmis piespēli no Aleksandra Macijevska, viņš to raidīja vārtu tīklā desmit sekundes pirms trešdaļas beigām.

Par spēles lūzuma punktu var uzskatīt otrās trešdaļas sākumu, kad nepilnas minūtes laikā kurbadieši guva divus vārtus; vispirms Toms Bluks pielabo metienu no zilās līnijas, bet pēc mirkļa skaistu saspēli, kas neatstāja cerības aizsardzībai, noslēdza Rihards Remiņš. Rīdzinieki gan atguva vienus vārtus, tomēr iniciatīvu nespēja pārņemt arī pēc piecas minūtes ilga vairākuma. Līdz perioda beigām Viktors Jasjonis un Emīls Potāpovs guva pa vārtiem, panākot jau drošu rezultātu – 5:1.

«Kurbads» dominance turpinājās arī trešajā periodā – daudz metienu, spēka paņēmienu un skaistas izspēles. Pa vārtu guvumiem pievienoja Gatis Gricinskis, Emīls Potāpovs un Aleksandrs Kerčs.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Gatis Gricinskis un Denijs Romanovskis.

Nākamā spēle HK «Kurbads» paredzēta trešdien, kad savā laukumā valsts svētkos uzņems HK «Liepāja».

Tikmēr svarīgu uzvaru sestdien izcīnīja «Zemgale»/LLU, kas izbraukumā ar 5:4 pieveica pagājušās sezonas čempioni un pašreizējo līderi «Mogo».

Latvijas virslīgas kopvērtējuma līdere «Mogo» 12 spēlēs guvusi 26 punktus, bet pie 21 punkta desmit mačos tikusi «Liepāja», no kuras par punktu atpaliek «Prizma». Tikmēr Ogres «Kurbads» ar 18 punktiem deviņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr «Zemgale»/LLU guvusi 16 punktus deviņos mačos.

Savukārt pie četriem punktiem 12 dueļos tikusi «Rīga», kamēr bez punktiem cīnās «Rīga 99»/«Tukums».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu