Vācijas futbolisti drošības nolūkos pēc mača Parīzē pārnakšņo stadionā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempiones Vācijas izlases futbolisti piektdien Parīzē, kur notika terorakti, drošības nolūkos uz viesnīcu nedevās un pārnakšņoja «Stade de France» stadionā.

Vācijas izlase piektdien pārbaudes spēlē tikās ar Francijas futbolistiem. Spēles vidū cilvēkus šokēja trīs sprādzieni, kas notika ārpus stadiona.

«Spēlētāji bija satraukušies. Informācija nebija skaidra, tāpēc negribējām riskēt braukt cauri Parīzei. Izlēmām palikt ģērbtuvē,» pastāstīja Vācijas izlases menedžeris Olivers Bīrhofs.

Vēlāk noskaidrojās, ka stadiona apkārtnē pie kāda bāra un restorāna «McDonald's» uzspridzinājušies trīs teroristi pašnāvnieki.

Vācijas futbolisti atlidoja uz Frankfurti sestdienas rītā. «Priecājamies, ka esam droši atlidojuši. Domās esam ar tuviniekiem un upuriem,» sacīja Bīrhofs.

Komandai piešķirta brīvdiena, lai spēlētāji var doties mājās un būt kopā ar mīļotajiem.

Vācijas izlasei otrdien paredzēta pārbaudes spēle pret Nīderlandi. Bīrhofs norādīja, ka mačs nav atcelts, taču par spēlēšanu vēl diskutēs.

Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 128 cilvēki. ASV televīzijas kompānija CNN vēsta, ka upuru skaits varētu būt vēl lielāks - 153 cilvēki. Francijas varasiestādes uzskata, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti.

Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš spēles laikā atradās stadionā, no tā tika evakuēts un sasauca valdības ārkārtas sēdi, pēc kuras paziņoja, ka visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un tiek slēgtas valsts robežas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu