Diviem Latvijas dublieru čempionāta futbolistiem gada diskvalifikācija par likmju veikšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«SMScredit.lv Virslīgas» čempionāta bijušās komandas «Gulbene» futbolisti Kirils Telegins un Ernests Pilāts saņēmuši viena gada diskvalifikāciju par naudas likmju veikšanu uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētu spēli, piektdien informēja LFF.

LFF licencētie spēlētāji Telegins un Pilāts šī gada oktobrī veica naudas likmes uz vienu no šī gada federācijas organizēto sacensību spēlēm, vēsta LFF, sīkāku informāciju neatklājot. Tobrīd viņi pārstāvēja dublieru čempionāta komandu ŠFS.

Federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK) piektdien izskatījusi novembra sākumā saņemtu Godīgas spēles un Ētikas komitejas sēdes protokolu, kā arī noklausījusies abus futbolistus, pēc kā nolēmusi abiem sportistiem piespriest 12 mēnešu diskvalifikāciju. Abām personām aizliegts piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs. Tāpat šiem futbolistiem piemērots naudas sods 1500 eiro apmērā.

Gan Telegins, gan Pilāts atzinuši, ka veikuši likmes, taču norādījuši, ka nav bijuši informēti par to, ka saskaņā ar LFF Disciplināro reglamentu federācijas licencētie futbolisti nevar veikt likmes uz LFF organizēto futbola sacensību spēlēm. Tomēr sportisti savu vainu atzinuši un izdarīto nožēlojuši.

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta «Gulbenes» komanda, līdz ar to virslīgas sezonu turpināja vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, tika nolemts, ka visi rezultāti ar «Gulbenes» piedalīšanos tika anulēti. Tomēr gulbenieši aizvadīto sezonu bija sākuši neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Neskatoties uz «Gulbenes» izslēgšanu no virslīgas sacensībām, tās šīs sezonas dublieru komanda ŠFS turpināja piedalīties dublieru čempionātā, ko noslēdza ar 15 punktiem 28 spēlēs un pēdējo, astoto, vietu kopvērtējumā. Sezonas ievadā Pilāts izgāja laukumā septiņās «Gulbenes» spēlēs, bet Telegins - četrās.

Kā zināms, tāpat par piedalīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā no Latvijas futbola šogad diskvalifikācijas saņēma vēl četri spēlētāji - Dmitrijam Šiļukam, kurš 2014.gada sezonā spēlēja skandalozajā «Jūrmalā», un Sergejam Mišinam («Gulbene») tika piemērota diskvalifikācija uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikāciju saņēma Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi iepriekš - «Metta»/«Latvijas Universitāte»).

Šī sezona Latvijas virslīgā bija nodēvēta par «tīras spēles» sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Iepriekšējo reizi kāds klubs no virslīgas tika izslēgts 2009.gadā, kad par spēļu sarunāšanu diskvalificēta tika Daugavpils «Dinaburg» komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu