Rio olimpiskās kvalifikācijas turnīru rīkotājus nosauks vien janvārī

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) termiņu, kurā tiks izraudzīti olimpiskā kvalifikācijas turnīra rīkotāji, pārcēlusi no 23.novembra uz 19.janvāri, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija.

Ja turnīra rīkošana tiks uzticēta Serbijai, Grieķijai, Itālijai vai Čehijai, tiesības cīnīties par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm iegūs arī Latvijas valstsvienība, kura Eiropas čempionātā izcīnīja astoto vietu.

FIBA noteiktajā termiņā uz tiesībām rīkot olimpisko kvalifikācijas turnīru vīriešu komandām pieteicās desmit valstis: Čehija, Vācija, Grieķija, Irāna, Izraēla, Itālija, Meksika, Filipīnas, Serbija un Turcija. Ja par turnīra rīkotāju tiek izraudzīta valsts, kuras komanda savas zonas čempionātā jau izcīnījusi tiesības spēlēt olimpiskajā kvalifikācijā, tiesības piedalīties iegūst nākamā pretendente no attiecīgās zonas.

Lēmumu par turnīru norises vietām pieņems FIBA izpildkomiteja deviņu cilvēku sastāvā.

Eiropas čempionātā ceļazīmi uz olimpisko kvalifikāciju izcīnīja Francija, Serbija, Grieķija, Itālija un Čehija, savukārt pirmā aiz svītras palika Latvijas valstsvienība. Amerikas zonā nākamā pretendente ir Dominikana, Azijas zonā - Libāna.

26.janvārī notiks kvalifikācijas turnīra grupu izloze, 18 komandas sadalot trijos sešniekos.

Kvalifikācijas turnīri notiks no 5 līdz 10.jūlijam.

Katras grupas komandas pirmajā posmā tiks sadalītas divos trijniekos, kuru ietvaros notiks apļa turnīri. Pa divām komandām no katra trijnieka kvalificēsies pusfinālam. Pusfināla spēļu uzvarētāji finālspēlē noskaidros olimpiskās ceļazīmes ieguvējus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu