«Lufthansa» streika dēļ futbolisti uz Belfāstu dosies dienu vēlāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aviosabiedrības «Lufthansa» stjuartu streika dēļ Latvijas futbola izlase uz Belfāstu, kur ieplānota pārbaudes spēle ar Ziemeļīriju, dosies dienu vēlāk nekā plānots, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas izlases spēlētājiem šodien plkst.6.30 bija plānots izlidot uz Frankfurti, tomēr šis reiss tika atcelts.

Līdz ar to komanda uz Belfāstu ceturtdien, 12.novembrī, no rīta lidos ar tiešo reisu.

Sakarā ar aviosabiedrības «Lufthansa» stjuartu streiku šodien, 11.novembrī, atcelti vairāki reisi starp Frankfurti un Rīgu, liecina informācija lidostas «Rīga» mājaslapā.

Atcelts ir reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku plkst. 13.05 un 00.20 un reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku plkst.6.30 un 14, liecina informācija starptautiskās lidostas «Rīga» mājaslapā.

Arī pirmdien, 9.novembrī, lidostā «Rīga» tika atcelti vairāki reisi no un uz Frankfurti, savukārt otrdien, 10.novembrī, visi reisi notika.

Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas, 5.novembra, vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības «Lufthansa» piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka 6.novembrī sāks nedēļu ilgu streiku.

Vācijas lidsabiedrība «Lufthansa» otrdien, 10.novembrī, vērsusies tiesā ar cerību izbeigt lidmašīnu apkalpojošā personāla streiku, kuru paredzēts rīkot līdz piektdienai.

Lai gan konflikts starp «Lufthansa» un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā. «Lufthansa» cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā «Ryanair» un «Easyjet», taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Latvijas un Ziemeļīrijas futbola valstsvienību spēle gaidāma piektdien un risināsies «Windsor Park» stadionā Belfāstā. Ziemeļīrija piedalīsies 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus.

Savukārt Ziemeļīrija spēja pirmoreiz vēsturē kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Līdz šim Ziemeļīrija trīs reizes spēlējusi Pasaules kausa finālturnīros, taču pēdējo reizi tas notika 1986.gadā.

Nākamajā gadā Latvija sāks dalību 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, sacenšoties vienā apakšgrupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu