«Lakers» treneris: Pirms drafta kļūdījāmies uzskatos par Porziņģi

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas «Lakers» pirms šā gada jauno spēlētāju drafta kļūdījusies uzskatos par talantīgo latvieti Kristapu Porziņģi, jo domājusi, ka viņam būs nepieciešams vairāk laika, lai progresētu, atzinis vienības galvenais treneris Bairons Skots.

Šā gada NBA draftā «Lakers» komandai bija otrais izvēles numurs, un tā savā īpašumā piesaistīja saspēles vadītāju D'Endželo Raselu, bet Porziņģi ar ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

«Man viņš patika, jo ir atlētisks, var mest. Redzējām, ka viņš sekmīgi izpilda tālmetienus,» sestdien izteicās Skots. «Viņš ir jauns puisis, bet treniņos neizrādīja bailes. Tikai domājām, ka viņam būs nepieciešams laiks [attīstīties].»

Rasels savās pirmajās piecās NBA spēlēs vidēji guvis 10,0 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un izpildījis 2,2 rezultatīvas piespēles, bet Porziņģis šīs sezonas sešos mačos vidēji iemetis 12,3 punktus un izcīnījis 8,3 atlēkušās bumbas. Latvietis aiz «Knicks» līdera Karmelo Entonija ir otrs rezultatīvākais komandā, turklāt viņš ir labākais vienībā cīņā par atlēkušajām bumbām.

«Acīm redzams, mēs, iespējams, nedaudz kļūdījāmies, jo viņš jau pašlaik spēlē diezgan labi,» stāstīja Skots, kura pārstāvētā «Lakers» komanda svētdien izbraukumā sacentīsies ar «Knicks».

«Viņš ir labs spēlētājs. Salīdzinājums ar Dirku Novicki ir precīzs. Šis puisis kādu dienu būs īpašs.»

Tāpat sajūsmu par Porziņģa sniegumu pauda arī «Lakers» komandas superzvaigzne Kobe Braients.

«Pēc tā, ko esmu redzējis līdz šim, viņš izskatās labs,» stāstīja Braients. «Viņš ir meistarīgs un ar sacensību garu.»

«Knicks» komanda zaudējusi pēdējās trijās spēlēs un pašlaik ar divām uzvarām sešās spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 12. vietā.

Savukārt «Lakers» sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem, bet pašlaik ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir Rietumu konferences 13. pozīcijā.

Svētdienas spēle starp «Knicks» un «Lakers» komandām sāksies jau plkst. 22.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu