Žigajevs: Ceturtā vieta Latvijas virslīgā būtu katastrofa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas futbola Virslīga

Ja pērnā gada čempioni «Ventspils» šīs sezonas noslēgumā Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta kopvērtējumā ieņemtu ceturto vietu, tā būtu katastrofa, pauda ventspilnieku vienībā spēlējošais Jurijs Žigajevs.

Sestdien «Ventspils» izbraukuma mačā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar «Jelgavu», tādejādi nodrošinot sev bronzas medaļas.

«Laikam kaut kur zemapziņā mums sēdēja tas, ka neizšķirts der, tāpēc spēle sanāca tāda ne pārāk skatāma. Jelgavniekiem vairāk vajadzēja uzvaru, lai ieņemtu trešo vietu,» stāstīja Žigajevs. «Par izcīnīto vietu laikam neesam pārāk laimīgi. Tomēr situācijā, kādā bijām nonākuši, ceturtā vieta jau būtu katastrofa. Tāpēc esam mierīgi, bronza ir bronza. Nekāds milzīgs prieks mums tagad nav.»

Sezonu «Ventspils» noslēdza ar teicamu bilanci - sešās spēlēs gūtas piecas uzvaras un vienreiz nospēlēts neizšķirti.

«Uztraukums pirms šī mača bija kā jau pirms katras šādas spēles. Šī bija kā «play-off» spēle, ir-ir vai nav-nav. Nesanāca skatāma spēle. Laukums, vējš, situācija turnīra tabulā - tas viss kopā ietekmēja. Katra kļūda varēja maksāt medaļas un vietu Eirokausos, kas ir pats galvenais,» atzina Žigajevs. «Par neizšķirtu pirms spēles vispār bija aizliegts runāt. Mēs centāmies spēlēt savu spēli ar trumpjiem, kas mums ir. Kaut kas sanāca, kaut kas sanāca mazāk. Beigās sākām spēlēt jau mazliet piesardzīgāk.»

Pirms piecu uzvaru sērijas «Ventspils» piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas, kas arī bija vienīgie šajā sezonā. Kluba neapmierinošais sniegums lika septembra vidū no amata atkāpties vienības tā brīža galvenajam trenerim Jurģim Pučinskam. Viņa vietā pēc aptuveni desmit gadu prombūtnes «Ventspilī» atgriezās angļu speciālists Pols Ešvorts.

«Negribētu iedziļināties un salīdzināt divus trenerus, tas nav ētiski. Domāju, Ešvorts spēja atrast psiholoģisku pieeju katram spēlētājam un komandai kopumā. Ir viņam savi knifiņi. Tas laikam mums palīdzēja,» norādīja futbolists. «Ar interesi gaidām nākošo sezonu. Gribam visu sākt no jauna. Protams, vēlamies cīnīties par zeltu.»

«Šogad bija ļoti smags turnīrs, sīvs čempionāts. «Liepāja» kļuva par čempioniem, jo apspēlēja «Jelgavu» - trīs reizes uzvarēja un vienreiz nospēlēja neizšķirti. Pārējās trīs komandas bija ļoti līdzvērtīgas. Pašā sākumā šajā četriniekā mums neveicās. Kaut kas pietrūka, tāpēc tikai trešā vieta.»

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta «Gulbenes» komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinājās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Komandām šosezon bija jāaizvada vien 24 mači.

«Maz maču, gribam spēlēt vairāk, lai nebūtu pauzes starp cīņām. Droši vien Latvijas Futbola federācija (LFF) arī par to domā. Nākamsezon jau būs astoņas komandas, tāpēc nevajadzēs izlaist nedēļas,» minēja Žigajevs.

Šosezon Žigajevs 25 spēlēs guva divus vārtus. Savukārt pērn futbolists 27 mačos tika pie sešiem vārtiem.

«Dramatiski slikti, ko te vēl runāt, slikta sezona. Ja kļūtu par čempioniem, tad varbūt arī individuālais sniegums paliktu otrajā plānā. Tā kā neieguvām zeltu, tad tas ir divtik sāpīgi,» pauda futbolists.

Virslīgas noslēgumā kopvērtējumā «Liepājai» bija 52 punkti 24 spēlēs. Tai ar 45 punktiem sekoja sudraba medaļu ieguvēji Rīgas «Skonto», kamēr par diviem punktiem atpalika «Ventspils». Savukārt «Jelgava» turnīru noslēdza ar 41 punktu.

Piekto vietu ar 21 punktu ieņēma Jūrmalas «Spartaks», bet «Daugavpils» ar 14 punktiem kopvērtējumā bija atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar 12 punktiem noslēdza «Metta»/«Latvijas Universitāte», kas aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu