Rīgas «Dinamo» Minskā centīsies pagarināt veiksmīgo sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairākas lieliskas atspēlēšanās veikusī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» šodien pēdējā mačā pirms valstsvienību pārtraukuma viesojas pie Baltkrievijas komandas Minskas «Dinamo», cenšoties pagarināt uzvaru sēriju. Spēles sākums iecerēts plkst. 18.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā «Viasat Sport Baltic».

Rīgas «Dinamo» hokejisti palikuši nepārspēti jau četrās spēlēs pēc kārtas. Vispirms rīdzinieki, pārtraucot sešu neveiksmju sēriju, viesos ar 3:1 pieveica spēcīgo Magņitogorskas «Metallurg», bet pēc tam savā laukumā ar 7:1 sagrāva Hantimansijskas «Jugra».

Pagājušajā ceturtdienā Rīgas «Dinamo» varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet sensacionālu sniegumu komanda demonstrēja sestdien, kad pirmoreiz KHL vēsturē atspēlēja piecu vārtu deficītu un ar 6:5 pēcspēles metienos pārspēja Somijas komandu Helsinku «Jokerit», kuras sastāvā ir arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Zīmīgi, ka iepriekšējos Rīgas «Dinamo» mačos vairāki vārti gūti īsā laika periodā. Pret «Jugra» rīdzinieki guva trīs vārtus 43 sekundēs, pret «Avtomobilist» tikpat gūtu vārtu minūtē un 44 sekundēs, bet mačā pret Helsinku klubu rīdzinieki četrus vārtus ielaida trīs minūtēs un 23 sekundēs, savukārt paši trīs vārtus guva minūtē un 57 sekundēs.

Sestdienas spēlē pēc pusotra gada pauzes Eiropas hokeja laukumos atgriezās Vitālijs Pavlovs, kurš pērn Soču Ziemas olimpisko spēļu laikā tika pieķerts dopinga lietošanā. Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija beidzās piektdien, bet saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau mēnesi pirms tam varēja pilnvērtīgi trenēties ar komandu.

Pirmdienas spēlē rīdzinieku rindās sastāvā varētu atgriezties aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš oktobra sākumā guva smagu galvas traumu.

Izbraukumā uz Helsinkiem un Minsku devušies 24 hokejisti - vārtsargi Jūakims Ēriksons un Jakubs Sedlāčeks, aizsargi Stīvens Seigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Ēriks Ševčenko, Māris Jass un Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Edgars Kulda, Roberts Locāns, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs un Gints Meija, kurš gan iepriekšējos divus mačus izlaidis slimības dēļ.

Tikmēr mājās palikuši aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kuri dziedē savainojumus.

Pēc šā mača sāksies nedēļu ilgs nacionālo izlašu pārtraukums, bet pēc tā rīdziniekus gaida vēl četras izbraukuma cīņas, un nākamā mājas spēle risināsies vien 24.novembrī.

Minskas «Dinamo» komanda iepriekšējās piecās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet līdz šim pēdējā mačā piektdien savā laukumā ar 1:5 zaudēja Ufas «Salavat Julajev» komandai.

Iepriekšējo reizi Rīgas un Minskas komandas savā starpā tikās 30.augustā, kad rīdzinieki viesos sagrāva pretiniekus ar 4:0.

Ar 34 punktiem 27 spēlēs Rīgas «Dinamo» ieņem priekšpēdējo, 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, tomēr Minskas komandai ir tikai punkts vairāk un tā atrodas pozīciju augstāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu