Mujeci divi vārti sekmē «Ventspils» uzvaru pār «Skonto» nozīmīgā virslīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkventspils.lv

Albāņu futbolistam Ndue Mujeci gūstot divus vārtus svarīgā «SMScredit.lv Virslīgas» mačā, «Ventspils» svētdien ar 2:0 (1:0) pārspēja «Skonto» vienību.

Līdz ar panākumu «Ventspils» turnīra tabulā panākusi rīdziniekus, saasinot cīņu par pirmo trijnieku kopvērtējumā.

Sestdienas spēlē mača rezultātu dueļa 20.minūtē atklāja Mujeci.

Arī otrajā puslaikā ventspilnieki neļāva «Skonto» futbolistiem apdraudēt savu vārtu drošību, turklāt viesi Mujeci vadībā veidot bīstamus uzbrukumus. Tā desmit minūtes pirms pamatlaika beigām tas noslēdzas ar albāņa otro vārtu guvumu.

Atlikušajās desmit minūtēs rīdzinieki nespēja atspēlēt divu vārtu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

«Skonto» savu iepriekšējo virslīgas maču aizvadīja vien 2.oktobrī, ar 3:1 pārspējot pastarīti «Metta»/LU. Kopš tā laika vienība zaudējusi izredzes uz čempionu titulu, tomēr joprojām atrodas otrajā vietā.

Savukārt «Ventspils» kopš Pola Ešvorta atgriešanās galvenā trenera amatā svinējusi četras uzvaras pēc kārtas, tomēr līdz šim bija pārspētas vienīgi kopvērtējuma lejasgala komandas.

Sezonas pirmajā aplī «Ventspils» un «Skonto» spēle Kurzemē noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, otrajā aplī Rīgā komandas cīnījās 1:1, bet iepriekšējā spēlē 23.augustā «Ventspils» savā laukumā piekāpās ar 1:3.

Jau vēstīts, ka ar «hat-trick» svētdien izcēlās «Jelgavas» uzbrucējs Oļegs Malašenoks, tādejādi palīdzot savai komandai mājās ar 3:1 (0:1) pārspēt «Metta»/LU vienību.

«Skonto» zaudējuma dēļ, uzvara jelgavniekiem ļāvusi uz brīdi pakāpties uz otro vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr «Metta»/LU vienībai zaudējums nozīmē to, ka komandai būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Mača rezultāts tika atklāts spēles 11.minūtē, kad viesus vadībā izvirzīja Armands Pētersons. Pirmajā puslaikā «Jelgava» nespēja salauzt «studentus» un pārtraukumā mājinieki devās atrodoties iedzinējos ar 0:1.

Kad komandas otrajā puslaikā nebija aizvadījušas 20 minūtes, Malašenoks panāca neizšķirtu 1:1. Turpinājumā uzbrucējs vēl divas reizes bija precīzs, izcīnot savai komandai uzvaru ar 3:1.

Zīmīgi, ka tieši pret «Jelgavu» studentu klubs guva savu pirmo punktu šosezon, 1.maijā nospēlējot 1:1. Savukārt pārējos trīs šosezon aizvadītajos savstarpējos mačos «Jelgava» guvusi uzvaras.

Kā ziņots, sestdien Jūrmalas «Spartaks» ar rezultātu 2:0 (2:0) izbraukumā pieveica «Daugavpili», garantējot piekto vietu kopvērtējumā.

Jau vēstīts, ka par šīs sezonas čempioni pirmdien kļuva «Liepāja», kas viesos ar 4:0 pārspēja «Metta»/LU futbolistus, tādējādi izcīnot savu pirmo titulu kluba pastāvēšanas vēsturē.

«Liepāja» klubs tika dibināts 2014.gadā, pārņemot saistības jau no tobrīd likvidētās «Liepājas Metalurga» vienības, kas pirms tam par Latvijas čempioniem tika kronēti 2005. un 2009.gadā.

Virslīgas kopvērtējumā «Liepājai» ir 49 punkti 22 spēlēs. Tai ar 40 punktiem 23 dueļos seko «Jelgava». Tikmēr 39 punkti 22 mačos ir «Skonto» un «Ventspils» komandām.

Piekto vietu ar 21 punktu ieņem Jūrmalas «Spartaks», bet «Daugavpils» ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz «Metta»/LU, kas, visticamākais, aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Vietu nākamās sezonas virslīgas turnīrā garantējusi sestdien «komanda.lv» pirmajā līgā triumfējusī «Caramba»/«Dinamo» komanda no Rīgas.

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta «Gulbenes» komanda, līdz ar to virslīgas sezonu turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar «Gulbenes» piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija sākuši neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Pēc «Gulbenes» izslēgšanas no virslīgas čempionāta organizācijas komiteja noteikusi, ka komanda, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada «komanda.lv» Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Kā zināms, tāpat par piedalīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā no Latvijas futbola «izmesti» četri spēlētāji - Dmitrijam Šiļukam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja skandalozajā «Jūrmalā», un Sergejam Mišinam («Gulbene») piemērota diskvalifikācija uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikāciju saņēmuši Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi iepriekš - «Metta»/«Latvijas Universitāte»).

Šī sezona Latvijas virslīgā bija nodēvēta par «tīras spēles» sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Iepriekšējo reizi kāds klubs no virslīgas tika izslēgts 2009.gadā, kad par spēļu sarunāšanu diskvalificēta tika Daugavpils «Dinaburg» komanda.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī Daugavpils «Daugavas» komanda tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas. Ilgu laiku nekas nebija zināms par Daugavpils «Daugavu», taču komanda šobrīd startē otrās līgas turnīrā. Latvijas augstākās līgas dalībnieku vidū vairs nav arī Rīgas «Daugavas», kas pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai turnīrā, turklāt pagājušajā sezonā šis klubs arī bija saistīts ar spēļu sarunāšanu.

Virslīgas apritē vairs nav arī skandalozās «Jūrmalas», kas pērn palika pēdējā vietā, kā arī tika apsūdzēta spēļu sarunāšanā, bet pazīmes rāda, ka komanda ir beigusi pastāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu