Jaunups: Ar šo budžetu jāuzvar LBL un jāsasniedz astotnieks Vienotajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienības basketbolā «VEF Rīga» budžets tuvākajos gados nostabilizēsies pusotra miljona eiro robežās, pastāstīja vienības padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

«VEF Rīga» komanda nenoliedz, ka tās budžets šosezon ir mazāks nekā iepriekš, bet pirmssezonas preses konferencē kluba valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons skaidroja, ka tas ir 1,4-1,5 miljoni eiro.

«Iepriekšējā bija tāda kā pārejas sezona, jo piedzīvojām ievērojamu budžeta samazinājumu un likām uzsvaru uz daudz jaunākiem spēlētājiem. Savukārt šogad turpinām iesākto,» stāstīja Jaunups. «Domāju, tuvākajos gados mūsu budžets nostabilizēsies pusotra miljona robežās. Nav pamata būt īpašam optimistam par būtisku pieaugumu, bet ar šādu budžetu varam būt pietiekami labi un konkurētspējīgi. Tas ir izaicinājums, kas jāsasniedz.»

«Šīs komandas potenciāls nav mazāks kā pagājušajā gadā, kad budžets bija nedaudz lielāks, bet VTB Vienotās līgas mērķis netika izpildīts. Ar šo budžetu jāuzvar «Aldaris» Latvijas Basketbola līgā (LBL) un jāsasniedz astotnieks Vienotajā līgā,» Jaunups par šīs sezonas mērķiem ir noskaņots kaujinieciski. «Tad tuvākajos gados varēsim celt latiņu augstāk, neceļot budžetu.»

Pagājušajā sezonā «VEF Rīga» LBL finālsērijā ar 4-2 pārspēja «Ventspils» komandu, bet Vienotās līgas regulārajā sezonā palika desmitajā vietā, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Pirms šīs sezonas «VEF Rīga» atteicās no dalības ULEB Eiropas kausā, un pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Šādu lēmumu «VEF Rīga» pieņēma, jo pašlaik notiek konflikts starp Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) un Eiropas Basketbola līgu savienību (ULEB).

«Nevaru iedomāties, kā FIBA revolūcija varētu izgāzties, jo tā ir vadošā Eiropas basketbola organizācija. Kārtība turnīros ir nepieciešama,» Jaunups uzsvēra, ka Eiropā būtu jābūt vienotai turnīru sistēmai. «To, vai FIBA piedāvātais risinājums ir labākais, rādīs laiks, bet skaidrs, ka FIBA ir tā institūcija, kurai būtu jānosaka turnīru sistēma. Tomēr jautājums ir, cik ilgu laiku stīvēšanās un cīnīšanās starp FIBA un ULEB notiks. Uzskatu, ka nepieciešams, lai abas organizācijas turnīru organizēšanā apvienojas, nevis viena organizē stiprāko, bet otra - nedaudz vājāku turnīru.»

Kā zināms, jauno sezonu «VEF Rīga» komanda VTB Vienotajā līgā sāka ar trim zaudējumiem tikpat mačos, bet neveiksmju sēriju pārtrauca aizvadītajā nedēļas nogalē, ar 94:88 izbraukumā pieveicot Volgogradas «Krasnij oktjabr».

Nākamajā mačā rīdzinieki ceturtdien savā laukumā uzņems Baltkrievijas vienību Minskas «Cmoki».

Tāpat «VEF Rīga» cietuši zaudējumu arī pagaidām vienīgajā aizvadītajā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu