Saeimas deputāti futbola spēlē ar 4:3 uzvar Muceniekos izmitināto bēgļu komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas futbola komanda, kurā ietilpst parlamenta un Rīgas domes deputāti, šodien ar rezultātu 4:3 draudzības futbola spēlē uzvarēja Muceniekos izvietoto patvēruma meklētāju komandu, aģentūrai LETA pavēstīja deputāts Ainars Latkovskis (V).

Pirmajā puslaikā rezultātu ar gūtajiem vārtiem atklāja Saeimas komanda, taču puslaiks noslēdzās bēgļu komandas labā ar rezultātu 2:1. Savukārt otrajā puslaikā parlamentāriešiem izdevās mainīt spēles gaitu un panākt uzvaru ar 4:3.

Latkovskis pozitīvi novērtēja to, ka bēgļu komandā spēlēja arī vietējie iedzīvotāji. Futbola spēle ir tas, kas arī ikdienā ļauj vienoties gan patvēruma meklētājiem, gan bēgļiem, skaidroja politiķis. Par šodienas spēli plašu interesi izrādīja vietējie iedzīvotāji, tostarp jaunieši un bērni.

Kā ziņots, sabiedriskā labuma organizācija «Sport for All» iepriekš aicināja vienoties draudzības futbola spēlē, kura norisinājās Ropažu novada Mucenieku futbola laukumā.

Saeimas futbola komandā spēlēja komandas kapteinis Vitālijs Orlovs, deputāti - Latkovskis, Romāns Naudiņš, Rihards Eigims, Aldis Adamovičs, Mihails Zemļinskis, Artis Rasmanis, Rīgas domes deputāti - Olafs Pulks, Igors Kuzmuks un citi Saeimas darbinieki, iepriekš informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Spēli tiesāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) tiesneši.

Jau vairākus gadus UEFA oficiālie partneri «FareNetwork», kas apvieno visdažādākās sporta organizācijas Eiropā, organizē Futbola nedēļu, kuras laikā visā Eiropā norisinās pasākumi, kas aicina sabiedrību uz integrāciju, toleranci un vēršas pret ksenofobiju, rasismu un jebkādu diskrimināciju sportā.

Šogad īpaša vērība un uzmanība Futbola nedēļā tiks pievērsta bēgļu integrācijai sabiedrībā.

Atbalstu Latvijā iniciēt Futbola nedēļas aktivitātes guvusi UEFA «FareNetwork» dalīborganizācija «Sportforall», kas apvieno visdažādāko virzienu futbola biedrības, klubus, nacionālo minoritāšu biedrības, cilvēktiesību organizācijas un cīnās par demokrātisku futbolu.

Draudzības spēli atbalstīja «Sportforall», PMLP, LFF un Ropažu novada pašvaldība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu