Šlēgelmilhs F-3 EČ sezonu noslēdz ar konkurenta izraisītu avāriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs svētdien nesasniedza finišu F-3 Eiropas čempionāta noslēdzošā posma trešajā braucienā slavenajā Vācijas trasē Hokenheimā.

Šlēgelmilhs, kura pārstāvētā «Artline» komandas formula nedēļas nogales laikā brauca arvien ātrāk, izstājās, atrodoties 18.vietā, kad viņa automašīnas aizmugurē ietriecās konkurents.

Šajā braucienā uzvarēja zviedrs Fēlikss Rusenkvists («Prema»), kurš arī tika kronēts par pasaules čempionu.

«Neskatoties uz visu, esmu apmierināts ar progresu,» izteicās Šlēhelmilhs «Vēl mazliet testu pilota pienākumi un tad drīzumā atkal pie «Lamborghini» stūres.»

Kā zināms, pirms tam piektdien veiktajos kvalifikācijas braucienos Šlēgelmilhs bija attiecīgi 31., 32. un 32.vietā starp 33 braucējiem.

Savukārt sestdien pirmajā sacensību braucienā viņam izdevās izcīnīt 28.vietu starp 30 finišējušajiem pilotiem, kamēr par uzvarētāju tika kronēts kanādietis Lenss Strols no «Prema» vienības. Latvietis 22 apļu garumā no viņa atpalika par vienu minūti un 14,372 sekundēm.

Otrajā braucienā Šlēgelmilhs starp tikpat finišējušajiem bija jau 23.pozīcijā, kamēr par uzvarētāju kļuva itālis Antonio Džovinaci no «Jagonya Ayam with Carlin» komandas. Latvijas braucējs no pirmās vietas atpalika par 47,941 sekundi.

Šajā posmā Šlēgelmilha komandas biedrs bija nesen par Vācijas F-4 čempionu kronētais Marvins Dīnsts, kurš pirmajā braucienā bija 27.vietā, būdams pozīciju priekšā latvietim, otrajā ierindojās 26.pozīcijā, atpaliekot no Latvijas pilota, bet trešajā braucienā izstājās arī viņš.

«Artline» ir īstenojusi komandas ilggadējo ambīciju - uzbūvējusi jaunu F-3 modeli, radot alternatīvu ierastajam tirgus līderim «Dallara».

Hokenheimā norisinājās F-3 sezonas 11.čempionāta etaps, kas bija pēdējais posms.

Kā zināms, Šlēgelmilhs iespēju piedalīties sacensībās nopelnīja, veiksmīgi aizvadot «Artline» komandas testus ar jauno «ArtTech P315» modeli.

Tāpat šosezon Šlēgelmilhs aizvada pilnu sezonu «Lamborghini Blancpain Super Trofeo» seriālā, kas tiek uzskatīts par pasaules ātrāko zīmola trofejas izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu