Vorobjovs triumfē rallijā «Latvija»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Pēc šī gada Latvijas rallija čempionāta sezonas astotā, noslēdzošā, posma - autorallija «Latvija» - uzvarētāju svētdien tika kronēts Jānis Vorobjovs ar «Mitsubishi Lancer Evo X» spēkratu.

Svētdien no rīta autosportisti Tukumā sāka grunts ātrumposmu, bet pēc tam viņi atgriezās Jūrmalā, lai pēcpusdienā startētu ne tikai Latvijas čempionāta, bet arī visas sezonas noslēdzošajā ātrumposmā, kas bija izveidots Ķemeros.

32,32 sekundes no Vorobjova atpalika pieredzējušais Raimonds Kisiels ar «Škoda Fabia R5» automašīnu, bet vēl teju 20 sekundes lēnāks bija Mārtiņš Svilis, kurš vada «Mitsubishi Lancer Evo X» automašīnu.

LRČ1 klasē par uzvarētāju kļuva Kisiels, no kura 26,54 sekundes atpalika Krievijas autosportists Staņislavs Travņikovs («Mitsubishi Lancer»), kamēr trešais bija japānis Hiroki Arai («Subaru Impreza WRX STi»).

Tikmēr LRČ2 klasē aiz Vorobjova un Sviļa trešo vietu ieņēma Aleksandrs Gorelovs («Mitsubishi Lancer Evo X»).

Savukārt LRČ3 klasē, kur startē priekšējās piedziņas auto, ātrākais bija 15 gadus vecais soms Kalle Rovanpera («Citroen C2R2 MAX»). Nedaudz vairāk kā trīs sekundes no viņa atpalika Ralfs Sirmacis, kamēr trešais bija Latviju pārstāvošais Krievijas autobraucējs Nikolajs Grjazins (abi - «Peugeot 208 R2»).

Lai gan pēc pirmās dienas Grjazins bija priekšā Sirmacim, tomēr svētdienas pirmajā ātrumposmā latvietis atguva vairāk nekā 17 sekundes, izvirzoties jau otrajā pozīcijā, ko izdevās noturēt līdz pat pēdējam ātrumposmam.

Pēc īsajiem pirmās dienas ātrumposmiem, otrajā dienā priekšējās piedziņas auto atpalika, jo brīžiem tiem ātrāk neļāva braukt ātruma ierobežotājs.

Priekšpēdējā ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja Takamoto Katsuta ekipāža («Subaru Impreza WRX STi»). Kā informē rīkotāji, abi japāņu autobraucēji nogādāti slimnīcā nepieciešamo pārbaužu veikšanai.

Latvijas čempionāta pēdējā posmā autosportisti cīnās par ieskaites punktiem sešās dažādās sacensībās - rallija čempionāta, atklātā rallijsprinta čempionāta, minirallija kausa izcīņas, rallija supersprinta čempionāta, kā arī vēsturisko automobiļu regularitātes rallija - ieskaitēs. Turklāt, sacensībām šoreiz sacensības uzņem arī FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta finālposmu.

Latvijas čempiona titulu jau pirms pēdējā posma bija nodrošinājis LRČ2 klases čempions igaunis Sīms Plangi, kurš šajā etapā nepiedalījās, kamēr LRČ1 klasē uzvarētāja godu izcīnīja Guntis Lielkājis.

Savukārt LRČ3 klasē par čempionu sīvā cīņā kļuva Sirmacis, kurš pirms pēdējā posma par diviem punktiem atpalika no Grjazina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu