«Jūrmala»/«Fēnikss» izcīna uzvaru savā sezonas pirmajā BBL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

Latvijas komanda «Jūrmala»/«Fēnikss» savā pirmajā jaunās «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas spēlē trešdien ar rezultātu 65:59 (23:12, 14:19, 16:16, 12:12) savā laukumā pieveica Igaunijas vienību Tallinas TTU.

Gandrīz visu laiku laukumā dominēja jūrmalnieki. Kaut trešajā trešdaļā TTU uz vairākām minūtēm ieguva vadību, turpinājumā pie rezultāta 42:45 tika gūti 11 punkti pēc kārtas, bet pēdējā ceturtdaļā jau tuvāk par četriem punktiem «Jūrmala»/«Fēnikss» pretiniekus nepielaida.

Uzvarētājiem ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Ivars Rihards Žvīgurs.

Pērn jūrmalnieki debitēja BBL turnīrā, apakšgrupas desmit dueļos izcīnot trīs uzvaras, kas izslēgšanas spēles sasniegt neļāva. Tāpat arī TTU komandai ar četriem panākumiem bija par maz, lai turpinātu cīņu par medaļām.

Kā ziņots, citā mačā trešdien zaudējumu piedzīvoja Latvijas komanda «Jēkabpils», kas ar 67:85 (14:22, 18:26, 18:24, 17:13) savā laukumā piekāpās Prieņu-Birštonas «Vytautas» vienībai no Lietuvas.

Latvijas komandas rindās 14 punktus iemeta Sandis Silavs, bet ar 12 punktiem izcēlās amerikānis Tailers Larsons.

Tikmēr «Vytautis» vienībā sekmīgākais bija Vaids Čepukaitis, kurš ne tikai sameta 21 punktu, bet arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas laureāte «Jēkabpils» pērnajā BBL sezonā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā piekāpās citai Latvijas vienībai «Liepāja»/«Triobet». Tāpat arī «Vytautas» iekļuva astotdaļfinālā, kur atzina Igaunijas vienības TU/«Rock» pārākumu.

Vēl vienā BBL mačā trešdien latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas komanda Panevēžas «Lietkabelis» savā laukumā ar 78:71 (13:11, 25:21, 14:18, 26:21) pārspēja Ķēdaiņu «Nevežis». Tomēr Vairogs šajā spēlē nepiedalījās, bet trīs punktus iemeta Sims Buterlevičs, kurš tikai pirms nepilnas nedēļas tika atbrīvots no Latvijas vicečempiones «Ventspils» sastāva.

Iepriekšējā sezonā «Lietkabelis» aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās tautiešiem no «Šiauliai» vienības. Tikmēr «Nevežis» izcīnīja vienu uzvaru savā apakšgrupā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Kā zināms, ar uzvarām jauno BBL regulārā čempionāta sezonu otrdien sāka Latvijas komandas "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet. Valmierieši savā laukumā ar 90:59 pārspēja Igaunijas vienību Raplas AVIS, kamēr "Liepāja"/"Triobet" savu skatītāju priekšā ar 90:68 pārspēja TTU komandu.

Jaunajā BBL sezonā piedalīsies 14 komandas no četrām valstīm, kas būs sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. A grupā spēlēs «Barons»/LDz, «Valmiera»/ORDO (abi - Latvija), Panevēžas «Lietkabelis», Ķēdaiņu «Ņevežis» (abi - Lietuva), kā arī Raplas «Tyco», «Parnu» un Tallinas TLU/«Kalev» (visi - Igaunija).

Savukārt B grupā sacentīsies Atirau «Barsi» (Kazahstāna), «Jēkabpils», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Liepāja»/«Triobet» (visi - Latvija), Rakveres «Tarvas», Tallinas TTU (abi - Igaunija) un «Prienai-Birstonas» (Lietuva).

Tikmēr Kazahstānas komanda «Barsi» regulārās sezonas laikā vairākas spēles aizvadīs savā laukumā, bet citas cīnīsies izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - kā čempioni «Šiauliai» (Lietuva) būs izlikti ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempioniem «Ventspils», bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas «Juventus» (Lietuva), Tartu TU/«Rock» (Igaunija) un Pasvāles «Pieno žvaigzdes» (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta «Šiauliai», kas finālā divu spēļu summā pieveica «Ventspili».

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu «Triobet», kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu