Jūrmalā aizvadīti labi apmeklēti Skriešanas svētki (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28.septembrī Jūrmalā notika «Jūrmalas skriešanas svētki». To dēļ pilsētā šodien bija noteikti ievērojami satiksmes ierobežojumi. Kā vēsta komentāri sociālajos tīklos, tie, kas piedalījušies, ir apmierināti un gandarīti.

Jūrmalas skriešanas svētku rezeultāti

5 km distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Jānis Višķers, kurš distanci pieveica 16 minūtēs un 4 sekundēs. Otro vietu ieguva Reinis Hartmanis, no uzvarētāja atpaliekot 11 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Pauls Ārents, distanci pieveicot 16 minūtēs un 22 sekundēs.

Sieviešu konkurencē par 5 km distances uzvarētāju kļuva Jeļena Ābola, kura distanci pieveica 18 minūtēs un 17 sekundēs. Otro vietu ieguva Kitija Valtere, no līderes atpaliekot par 24 sekundes. Trešā finišēja Līga Jansone, uzrādot laiku 19 minūtes un 20 sekundes.

Svētki bija pulcējuši milzum daudz skriešanas entuziastu. Noslēgumā skrējējus priecēja un pozitīvu omu skrējējiem uzturēja grupa «Labvēlīgais tips».

10 km distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Dmitrijs Jurkevics, kurš distanci veica 31 minūtē un 59 sekundēs. Otrais finišēja Jānis Girgensons, no līdera atpaliekot tikai par vienu sekundi. Trešo vietu ieguva Kristaps Bērziņš, distanci pieveicot 33 minūtēs un 34 sekundēs. Savukārt sieviešu konkurencē 10 km distancē pirmā finišēja Anita Kažemāka, kura distanci veica 38 minūtēs un 19 sekundēs. Otro vietu ieguva Inna Poluškina, distanci pieveicot 39 minūtēs un 29 sekundēs. Savukārt kā trešā finišēja Ilona Marhele, distanci pieveicot 40 minūtēs un 48 sekundēs.

«Sacensības nebija no tām vieglākajām, jo skriešana pa smiltīm un stiprais vējš radīja papildu slodzi gan fiziski, gan emocionāli. Konkurenti bija ļoti spēcīgi, bija ko pacīnīties pēdējos sacensību metrus. Jūrmalas skriešanas svētki paliks atmiņā ilgi, jo tie bija ļoti pozitīvi un krāsaini,» stāsta Jurkevics.

Jūrmalas skriešanas svētkos bija īpaši padomāts par izklaidējošu programmu visas dienas garumā. Viena no populārākajām un iemīļotākajām Latvijas grupām – Labvēlīgais tips - pēc vairāku gadu pauzes sniedza enerģisku un dzīvespriecīgu koncertu, kas sajūsmināja ikvienu Jūrmalas skriešanas svētku dalībnieku. Muzikālo atmosfēru visas dienas garumā radīja DJ Toms Grēviņš.

Uzstājās klauni, mīmi un pūtēju orķestris, kas uzmundrināja gan skrējējus, gan līdzjutējus.

Latvijas rekordiste skriešanā Jeļena Prokopčuka iepriekš teica: «Es kā jūrmalniece esmu īpaši priecīga, ka tieši Jūrmalā notiks tik vērienīgs skriešanas pasākums. Domāju šis pasākums motivēs ikvienu dzīvot veselīgāk un pievērsties fiziskām aktivitātēm.

Parasti skriešanas maratoni pulcē skrējējus, kas ir profesionāļi, bet Jūrmalas skriešanas svētki ir ikvienam, un es ceru, ka pēc šā pasākuma skriešanas un veselīga dzīvesveida entuziastu Latvijā kļūs vēl vairāk.»

Sacensības bija patiesi svētki ikvienam dalībniekam, jo bija iespējams ne tikai aktīvi pavadīt brīvo laiku un izjust sacensību garu, bet dalībniekiem bija sarūpēts arī vērienīgs naudas balvu fonds - vairāk nekā 13 000 eiro, kā arī balvas no Jūrmalas skriešanas svētku atbalstītājiem – Jūrmalas pilsētas domes, Galleria Riga, Baltic Beach Hotel, Putnu fabrikas Ķekava, Maxima, Dion, Icepeak u.c.

Balvas saņēma arī tie dalībnieki, kas bija īpaši un radoši piedomājuši pie savā vizuālā noformējuma. Balvas tika piešķirtas tādās nominācijās kā Košākais sporta tērps, Garākie mati, Nogurušākais skrējējs, Vecākais skrējējs, Kuplākā ģimene, Stilīgākais skrējējs un Stilīgākā skrējēja.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu