Polis Kajetanovičs kļuvis par Eiropas autorallija čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Poļu braucējs Kajetans Kajetanovičs aizvadītajā nedēļas nogalē garantējis triumfu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas kopvērtējumā.

Sezonas priekšpēdējais posms, kas bija Grieķijā notikušais Akropoles rallijs, ekstremālu laika apstākļu dēļ tika ievērojami saīsināts, bet sacensību pārtraukšanas brīdī tikko līderpozīcijā bija izvirzījies tieši 36 gadus vecais Kajetanovičs, kurš startē ar «Ford Fiesta R5» automašīnu.

Otrajā vietā posmu noslēdza Kajetanoviča galvenais konkurents kopvērtējumā īrs Kreigs Brīns («Peugeot 208 T16»).

Kaut sezonas deviņos posmos katrs no braucējiem izcīnījis pa trim uzvarām, Kajetanovičs citos posmos braucis ievērojami stabilāk, tāpēc pirms pēdējām sacensībām, kas mēneša beigās risināsies Šveicē, viņam pār Brīnu ir neatspēlējams 68 punktu pārsvars.

Kajetanovičs ticis pie 230 punktiem, viņam Brīns seko ar 162 punktiem, bet trešais ar 124 punktiem ir krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks.

«Lieliska sajūta. Šī bija sarežģītākā diena manā mūžā. Beidzot viss ir ideāli un skaisti,» stāstīja Kajetanovičs.

«Stulbie laikapstākļi. Tā bija katastrofa, tomēr neviens to nevarēja iespaidot,» atzina Brīns, kurš pirmajos ātrumposmos Akropolē pār Kajetanoviču bija iekrājis pat pusminūtes pārsvaru.

Kajetanovičs kļuvis par trešo Eiropas autorallija čempiona titulu ieguvušo poli, sekojot Sobieslava Zasadas (1971.gads) un Kšištofa Holovčica (1997) pēdās.

Kā ziņots, gada sākumā notikušajā rallijā «Liepāja», kas bija sezonas otrais posms, uzvarēja Brīns.

Kopvērtējumā labākais no Latvijas sportistiem ar «Liepājas» rallijā nopelnītiem 15 punktiem ir Mārtiņš Svilis, kurš atrodams 24.vietā. Tikmēr ERČ2 ieskaitē Svilis ar 25 punktiem ieņem devīto vietu.

Kā zināms, Latvijas pilots Ralfs Sirmacis veica pilnu Eiropas čempionāta junioru ieskaites sezonu, noslēgumā gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis ir kopvērtējumā otrais arī ERČ3 ieskaitē.

Kā zināms, pērn par Eiropas čempionu kļuva somu pilots Esapeka Lapi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu