«Tenax» un ASK/LSPA turpina uzvarēt – izcīna ceturtos panākumus handbola Virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē pie ceturtajiem panākumiem SynotTip Latvijas handbola Virslīgā tika komandas, kas šosezon vēl nav piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu – Latvijas čempioni Dobeles «Tenax» un ambiciozie ASK/LSPA. Savukārt sieviešu Virslīgas līderu cīņā spēle starp Ludzas «Latgolu» un Stopiņu NHK noslēdzās neizšķirti.

Sestdien "Tenax" tikās ar "Ogre/Miandum. Abas komandas pirms šīs spēles bija izcīnījušas pa diviem panākumiem divās spēlē, ieņemot otro un trešo pozīciju turnīra tabulā un atpaliekot vienīgi no ASK/LSPA. Ogrēnieši gan Dobelē ieradās vien 11 spēlētāju sastāvā, tomēr visi līderi, izņemot Dzintaru Dravnieku, bija ierindā.

Intriga spēlē gan pagaisa ļoti ātri. Pēc līdzīgām pirmajām piecarpus minūtēm (2:1) dobelnieki veica izrāvienu un līdz 20.minūtei panāca 12:3, bet drīz pēc tam mājinieku pārsvars sasniedza jau desmit vārtus. Puslaiku Latvijas čempioni noslēdza ar 18:7.

Otrajā puslaikā «Tenax» dominance turpinājās. Jau pirmo desmit minūšu laikā dobelnieki panāca maksimālo pārsvaru spēlē (+15), bet vēlāk atrāviens vairs nepieauga. Vienubrīd ogrēniešiem izdevās pietuvoties 11 vārtu attālumā, tomēr mača izskaņā čempioni atkal palielināja pārsvaru un uzvarēja ar 35:21, tiekot pie trešā panākuma. Ogres komandai pirmā neveiksme SynotTip Virslīgā šosezon.

Dienu vēlāk «Tenax» aizvadīja maču pret Ludzas «Latgolu». Dobelnieki sāka ļoti pārliecinoši, četru minūšu laikā panākot 5:1, bet nākamajās četrās savu pārsvaru palielinot līdz 9:2. Vēlāk iespēlējās arī ludzānieši, pāris vārtus atspēlējot (11:6) un piespiežot dobelnieku galveno treneri Sandri Veršakovu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tam spēles gaita atkal iegāja laukuma saimniekiem vēlamā gultnē, kas vienubrīd palielināja pārsvaru līdz +8, bet puslaiku noslēdza ar 18:11.

Otrajā puslaikā dobelnieki turpināja kontrolēt notikumus laukumā, taču pārsvars strauji vairs nepieauga. Desmit vārtu pārsvaru «Tenax» sasniedza 48.minūtē, kad precīzs bija Toms Lielais, panākot 27:17. Vienubrīd Latvijas čempionu pārsvars sasniedza +14, bet spēli dobelnieki noslēdza ar 32:19, tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas šosezon.

Ceturto panākumu četrās spēlēs izcīnīja arī ASK/LSPA komanda, kas savā laukumā tika galā ar itin veiksmīgi sezonu iesākušo «Vaiņodes» komandu, kam pirms šīs dienas spēles bija divi panākumi trijās spēlēs.

Pēc Austra Tuminska un Ērika Drobota metieniem ASK/LSPA izvirzījās vadībā ar 2:0, bet vēlāk savu pārsvaru palielināja līdz pieciem vārtiem. Ilgāku laiku mājinieku pārsvars saglabājās 3-5 vārtu robežās, bet puslaika otrajā pusē ASK/LSPA veica izrāvienu 9:3, kas uz brīdi ļāva panākt +9, bet puslaiku noslēgt ar 18:10.

Otrā puslaika ievadā divi Māra Grēbera gūtie vārti ļāva mājiniekiem pirmoreiz spēlē panākt desmit vārtu pārsvaru (20:10), bet turpinājumā tas vairs nepieauga. Epizodiski viesiem izdevās pietuvoties sešu vārtu attālumā, tomēr Dmitrija Bražņikova vadītās komandas uzvara netika apdraudēta un ASK/LSPA izcīnīja kārtējo uzvaru – 31:25.

Tieši «Tenax» un ASK/LSPA komandas ir vienīgās, kas šīs sezonas SynotTip Virslīgā joprojām cīnās bez zaudējumiem un ar astoņiem punktiem ieņem pirmās divas pozīcijas turnīra tabulā.

Sieviešu Virslīgā sestdien spēkiem mērojās līdervienības – Ludzas «Latgols» un Stopiņu NHK, kas pirmajos trijos mačos bija guvušas trīs panākumus. Stopiņu handbolistēm izdevās lielisks spēles sākums un mača devītajā minūtē pēc Elzas Seržantes metiena viešņas panāca 5:1. Puslaika turpinājumā spēle gan izlīdzinājās un ludzānietēm izdevās rezultātu līdzsvarot, tomēr tā izskaņu sekmīgāk atkal aizvadīja Stopiņu NHK, kas pirmās 30 minūtes noslēdza savā labā ar 12:10.

Otrā puslaika ievadā «Latgols» vēlreiz spēja līdzsvarot rezultātu, un, lai gan nedaudz vēlāk stopiņietes nedaudz atrāvās, iekrājot +3 (16:13), puslaika vidū iniciatīvu pārņēma mājinieces, veicot izrāvienu 7:1 un pārņemot vadību – 20:17 spēles 55.minūtē. Taču arī tas vēl nebija viss – Stopiņu NHK spēja atspēlēties un pēdējās minūtes sākumā Lana Nikolajeva panāca neizšķirtu – 20:20. Atlikušajā laikā nevienai no komandām neizdevās gūt uzvaru nesošos vārtus un līderu duelis noslēdzās ar neizšķirtu.

Vēl vienā sieviešu Virslīgas spēlē šodien pie otrā panākuma pēc kārtas tika Jēkabpils sporta skolas komanda, kas savā laukumā tika galā ar Salaspils sporta skolu. Pēc līdzīga spēles sākuma, kurā pārmaiņus vadībā bija katra no komandām, pirmā puslaika vidū jēkabpilietes veica izrāvienu 10:2 un puslaiku noslēdza drošā vadībā – 18:11.

Otrā puslaika piektajā minūtē Jēkabpils komanda pirmoreiz panāca arī desmit vārtu pārsvaru (22:12). Lai gan vienubrīd salaspilietēm izdevās nedaudz samazināt deficītu, spēles izskaņu veiksmīgāk aizvadīja mājinieces, panākot lielāko pārsvaru spēlē – 35:23.

SynotTip Virslīga
Dobeles Tenax – Ogre/Miandum 35:21 (18:7)
Tenax: Arājs 7, Ērmanis 7/1, Lielais 3, Straume 3, Kurzemnieks 3, Kreicbergs 3, Lazda 2, Krastiņš 2, Hovratovičs 2, Krivmanis 1, Politers 1, Zvejnieks 1/1.
Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 6, Kurmēns 4, Artis Laganovskis 3, Dāvidnieks 3, Želna 2, Strazdiņš 2, Lepers 1.

Dobeles Tenax – Ludzas Latgols 32:19 (18:11)
Tenax: Ērmanis 6/2, Lielais 5, Arājs 5/1, Straume 4, Kurzemnieks 4/1, Krastiņš 3, Politers 3, Kreicbergs 2/1.
Latgols: Zinovjevs 7/1, Stepuļenoks-Stukanovs 6, Seņkāns 3, Gojevs 1, Čistjakovs 1, Logins 1.

ASK/LSPA - Vaiņode 31:25 (18:10)
ASK/LSPA: Tuminskis 8/1, Grēberis 6, Pančenko 3, Liepiņš 3, Drobots 3, Kivlenieks 2, Reniņš 2, Lubgāns 1, Skopincevs 1, Latkovskis 1, Dumpis 1.
Vaiņode: O. Pāvils 11/4, A. Pāvils 6, Jurjāns 2, Pūpols 2, M. Mickus 1, Taujēns 1, Juzups 1, Strēlis 1.


Virslīga sievietēm
Latgols – Stopiņu NHK 20:20 (10:12)
Latgols: Daņiļenko 8/2, Šļubčenko 5, Rutkovska 5, Bule 1, Sidorova 1.
Stopiņu NHK: Asare 5, Ekkerte 4, Ozoliņa 4, Nikolajeva 4/2, Sergejeva 2, Seržante 1.

Jēkabpils SS – Salaspils SS 35:23 (18:11)
Jēkabpils: Ārmane 10/1, Kirejeva 9/1, G. Kaulakane 8, Čeiča 3, Krūmiņa 2, Skudra 1, Lapsa 1, Damenauska 1.
Salaspils: Umjarova 6, Salmane 5/2, Borisanova 5, Agarkova 3, Potapova 2, Kozlova 1, Sokologorska 1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu