Kambala jaunajai sezonai pieteikts «Barons kvartāla» sastāvā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Kambala jaunajai sezonai pieteikts pašmāju vienības «Barons kvartāls» sastāvā, vēsta Latvijas Basketbola līga (LBL).

Līdz šim pēdējo reizi Kambala Latvijas čempionātā spēlēja 1994./1995.gada sezonā.

Tāpat Rīgas klubs pieteicis arī lietuvieti Raimundu Danīsu, kurš iepriekšējā sezonā «Saldus» komandas sastāvā 19 mačos vidēji guva 18,1 punktu un izcīnīja 7,9 bumbas zem groziem.

Bez šiem diviem basketbolistiem «Barons kvartāla» pieteikumā pašlaik ir arī Artūrs Bricis, Andris Epners, Nauris Miezis, Lauris Mizis, Jēkabs Rozītis un Dāvis Zonne.

Arī Kristaps Valters gatavojas sezonu sākt divkārtējo valsts čempionu «Barons kvartāls» ierindā, sarunā ar Latvijas Radio kanālu «Pieci.lv» sacīja Kristaps Valters.

Kā pastāstīja K.Valters, ir jau par 99% skaidrs, ka abi dosies laukumā 1.oktobrī paredzētajā «Aldara» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta pirmajā spēlē pret «Latvijas Universitāti».

«Mums trijiem vēl kopā ar Sandi Valteru bija doma uzspēlēt vienā komandā. Izdomājām, ka tai jābūt Rīgas vienībai, jo visi dzīvojam šeit. Nevienam tagad nav līguma, un izdomājām, ka gribam spēlēt «Barons kvartālā«. Vienojāmies ar kluba vadītāju Ivo Zonni un galveno treneri Edgaru Teteri, ka sāksim trenēties kopā ar komandu,» sacīja K.Valters.

Basketbolists atklāja, ka jautājums par Sanda Valtera spēlēšanu šajā klubā ir atklāts, bet sagaidāms, ka «Barons kvartālā» spēlēs arī pieredzējušais Gatis Jahovičs.

K.Valters un Kambala «Barons kvartālā» gatavojas spēlēt bez atalgojuma, lai izdevīga līguma gadījumā varētu atstāt komandu. «Būs interesanti. Un man pašam tas būs viens no sagatavošanās posmiem, lai iegūtu spēļu praksi turpmākai sezonai.»

Jaunākais no brāļiem Valteriem minēja, ka šobrīd labu līgumu nav iespējams atrast daļēji arī Ukrainas nestabilās situācijas dēļ, jo līdz ar to daudzi spēlētāji, kuri iepriekš spēlēja šajā valstī, ir «izkaisīti» pa visu Eiropu. Pašam K.Valteram uzreiz pēc aizvadītās sezonas bija piedāvājumi no divām komandām, taču saistībā ar gaidāmo ģimenes pieaugumu viņš izvēlējies līgumu tomēr vēl neparakstīt.

K.Valters atklāja, ka Latvijā viņš iecerējis uzkavēties līdz decembrim.

Pašlaik 33 gadus vecais K.Valters, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Turcijas čempionāta vienību Ankaras «Kolejliler», vietējā čempionātā piedalījās 30 mačos, vidēji spēlē gūstot 11,3 punktus un atdodot 4,3 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr 19 spēlēs Eiropas kausa izcīņā latvietis vidēji guva 9,8 punktus un izcēlās ar 5,5 rezultatīvām piespēlēm, bet klubs aizspēlējās līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā atzina krievu vienības Kazaņas «Unics» pārākumu.

Valters «Kolejliler» vienībai pievienojās pērn jūlijā, pārnākot no Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba «Fuenlabrada», kurā pavadīja piecas sezonas.

Tāpat viņš karjeras laikā pārstāvējis Vācijas, Krievijas, Itālijas un Grieķijas komandas.

Tikmēr 35 gadus vecais Kambala iepriekšējo sezonu aizvadīja Turcijas otrās līgas komandā Ankaras «DSI Era».

Savukārt S.Valters pēdējās divas sezonas pavadīja Latvijas komandā «Ventspils», aizvadītajā sezonā kļūstot par valsts čempionu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu