Latvijas sportiste uzvar pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jungle Marathon/facebook.com

Latvijas sportiste Alma Vītola sestdien izcīnīja uzvaru pasaulē grūtākajā skrējienā Brazīlijas džungļos, liecina organizatoru apkopotie rezultāti.

Nedēļu ilgā skrējiena garums bija 254 kilometri. Distanci Rīgas Stradiņa universitātes fizioterapijas otrā kursa studente veica 56 stundās un 48 minūtēs, kas bija labākais rezultāts starp visām sievietēm.

Kaut sākotnēji tika ziņots, ka sacensībās uzvarēja austrāliete Natālija Volasa, vēlāk apkopotajos rezultātos viņa atkrita uz ceturto vietu, bet pa uzvaru varēja priecāties Vītola, kura tuvāko konkurenti apsteidza par nepilnām divām stundām.

Sieviešu konkurencē cīņu iesāka sešas sportistes, bet finišu sasniedza vien četras.

Vīru sacensībās bija lielāka konkurence - tajās skrējienu sāka 35 sportisti, bet finišu sasniedza 27 skrējēji, par uzvarētāju kļūstot vācietim Tomasam Vitekam. Zīmīgi, ka par Vītolu ātrāki bija tikai astoņi vīru sportisti.

CNN šo skrējienu atzinuši par visbīstamāko maratonu pasaulē. Šogad šajās sacensībās Vītola bija vienīgā Baltijas pārstāve.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu