Daugaviņš ar vārtu guvumu sekmē «Torpedo» uzvaru pār KHL līderi CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien izcēlās ar vārtu guvumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, tādejādi palīdzot izcīnīt uzvaru Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētajai vienībai Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kas viesos ar 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) pārspēja līgas līdervienību Maskavas CSKA.

Mačs Daugaviņam iesākās neveiksmīgi, jo pirmā perioda otrajā pusē rupji pret viņu nospēlēja maskavietis Grigorijs Paņkins, kā dēļ latvietis ar savainotu ceļgalu bija spiests doties uz ģērbtuvēm.

Tomēr nedaudz vēlāk uzbrucējs atgriezās laukumā, turklāt trešajā periodā pat guva vārtus, panākot 3:0. Līdz mača beigām CSKA vienus vārtus atguva, tomēr pēdējā minūtē viesi ripu raidīja jau tukšos Maskavas vienības vārtos.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 59 sekundes, veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā viens bloķēts metiens un izprovocēts pārkāpums.

Jau vēstīts, ka vēl viena latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, piektdien izbraukumā ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja Toljati «Lada» vienību, kurai pie stūres ir Latvijas speciālists Artis Ābols.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Maksims Pestuško, bet pa reizei precīzi bija Deniss Barancevs, Aleksejs Tereščenko, kā arī bijušais KHL Latvijas vienības Rīgas «Dinamo» aizsargs Mets Robinsons.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes, kā laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku komandas vārtiem. Latviešu hokejists zaudēja savā vienīgajā iemetienā, bet izdarīja sešus spēka paņēmienus, šajā elementā būdams labākais savā komandā.

Latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš iepriekšējā mačā pret Podoļskas «Vitjaz» izcīnīja «sauso» uzvaru, šajā duelī atradās uz rezervistu soliņa. Tikmēr viņa komandas biedrs Ivans Kasutins «Lada» rindās atvairīja 28 no 33 maskaviešu metieniem, kamēr pati Toljati vienība tikai 14 reizes mēģināja pārspēt Aleksandru Lazušinu.

Tikmēr Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda piektdien aizvadīja otro maču sava jaunā kluba Helsinku «Jokerit» rindās. Somijas vienība viesos ar 3:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Somijas komandas vārtsargs Henriks Kārlsons atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un divas sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, bet nopelnot divas soda minūtes. Tāpat aizsarga rēķinā divi spēka paņēmieni un viens bloķēts metiens.

Pujacs septembra beigās guva smadzeņu satricinājumu, kā dēļ aizsargs izlaidis jau sešas spēles.

Kā zināms, Rīgas «Dinamo» piektdien izbraukuma sērijas pēdējā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čeļabinskas «Traktor» spēlētājiem.

Pamatlaikā vārtus rīdzinieku labā guva Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis, bet «Traktor» labā iemeta Daņils Gubarevs un Dmitrijs Pestunovs. Savukārt uzvaras «bullīti» mājiniekiem realizēja Aleksandrs Ribakovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 37 punktiem 18 spēlēs ir CSKA, kamēr par trim punktiem mazāk ir «Jokerit» vienībai, kam viens mačs rezervē. Maskavas «Dinamo» rēķinā 34 punkti, kas dod ceturto vietu, bet piektā ar tikpat punktiem ir «Torpedo». Savukārt rīdzinieki ar 24 punktiem 19 dueļos ieņem 11.pozīciju, pirmajam astotniekam zaudējot trīs punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 34 punktiem 19 mačos ir Omskas «Avangard», bet «Lada» ar 12 punktiem ir vājākā komanda konferencē un visā līgā. Tikmēr «Ņeftehimik» ar 31 punktu 20 mačos ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu