Latvieši tomēr ir traki! Ar divriteni un airu laivu uz Rio!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Bored of Borders» komandas dalībnieki gatavojas projekta «The Slowest Way to Rio» (Lēnākais ceļš uz Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm) realizācijai. Kārlis Bardelis un viņa komandas dalībnieki veiks ceļu no Rīgas uz nākamo Olimpisko spēļu galvaspilsētu ar divriteņiem un airu laivu. Par to, kā Kārlim radās šī ideja, ko par to domā viņa tuvinieki un ko viņš ņems līdzi ceļā, - skatieties video.

2016. gada februārī «Bored of Borders» piedzīvojumu apvienība dosies ceļā uz Riodežaneiro, kur augustā norisināsies vasaras Olimpiskās spēles.

Ceļā komanda pavadīs apmēram 5 - 6 mēnešus.

Sākuma posms no Rīgas līdz Dakārai tiks veikts ar velosipēdiem, un tad 3 mēnešu laikā tiek plānots šķērsot Atlantijas okeānu, no Dakāras nokļūstot Riodežaneiro.

Sauszemes un ūdens posmos Kārlim pievienosies draugi un domubiedri.

Otrs tik liels entuziasts kā Kārlis, kurš ir gatavs gan mīties, gan airēties, atrodams nebija.

Izšķiroši būtiska ir projekta ekipējuma savlaicīga sagāde. Tā, piemēram, airu laivu piedzīvojumu komanda meklēja teju veselu gadu. Un tā nu

8. oktobrī uz Latviju tika atvesta leģendārā airu laiva,

ar kuru Kārlis un viņa komandas biedrs airēšanās posmā - Gints - pavadīs trīs mēnešus okeānā, airējoties no Āfrikas piekrastes uz Riodežaneiro.

Tieši ar šo airu laivu austrāliešu komanda uzstādīja īpašu «Ginesa pasaules rekordu»

- 24 stundu laikā veicot 116.74 jūras jūdzes (ap 216.20 km).

«Bored of Borders» jau īstenojuši vairākus izaicinājumu pilnus piedzīvojumus – piemēram, 60 dienas ilgs un 6247 km garš pārbrauciens ar apvidus skrituļslidām no tālākā Eiropas ziemeļu punkta Nordkapa līdz tālākajam dienvidu punktam Gibraltāra ragam (2013. gadā). «Pedal for no Medal» labdarības velobrauciens no Rīgas līdz Sočiem, kur notika 2014. gada ziemas Olimpiskās spēles, 17 dienās ar velosipēdu veicot 2840 kilometrus. Projekta laikā tika savākti ziedojumi vairāk nekā 8000 EUR apmērā Bērnu slimnīcas rekonstrukcijai. Ar slēpēm šķērsota Somija, pa polārā loka līniju veicot 250 km pa mazapdzīvotu apvidu (2014. gadā). 2014. gada vasarā dalība labdarības velomaratonā «Baltijas ceļš», 24 stundās veicot 600 km garu distanci pāri visām trim Baltijas valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu