FIFA prezidents Blaters uz 90 dienām atstādināts no amata

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ētikas komiteja uz 90 dienām no organizācijas prezidenta amata pildīšanas atstādinājusi tās ilggadējo vadītāju Zepu Blateru, vēsta «The Guardian». Šāds lēmums pieņemts ārkārtas sanāksmē.

«Prezidents Blaters atstādināts uz 90 dienām. Tas ir viss, ko mēs zinām,» «The Guardian» teica FIFA galvas padomnieks Klauss Štolkers.

Jau iepriekš medijos izskanēja ziņas, ka FIFA ētikas komiteja uz laiku varētu apturēt Blateru no organizācijas prezidenta amata pienākumu pildīšanas. Šveicietis ir iesaistīts milzu korupcijas skandālā. Pret 79 gadus veco Blateru Šveices ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu. Savu vainu noziegumos viņš neatzīst.

«Šis lēmums tika pieņemts trešdien dienas laikā,» raidsabiedrībā BBC citēts Štolkers. «Viņš ir mierīgs. Neaizmirstiet, ka Blaters ir ētikas komitejas tēvs. Tas ir provizorisks lēmums, bet patiesībā viņš nav atstādināts. Komiteja vēl nav pieņēmusi lēmumu, sarunas turpinās.»

Nesen FIFA vadošie sponsori «Coca-Cola», «McDonald's», «Visa» un «Budweiser» Blateram pieprasīja nekavējoties atkāpties no ieņemamā amata.

Maija beigās 65. FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Par spīti korupcijas skandāliem Blaters maijā notikušajā kongresā atkārtoti tika ievēlēts prezidenta amatā, iesākot jau savu piekto termiņu. Tiesa, viņš 2. jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata. Jauno prezidentu ievēlēs 26. februārī, kad norisināsies FIFA ārkārtas kongress.

Blaters FIFA vada kopš 1998. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu