Handbola virslīgā otrās uzvaras Ogrei un Vaiņodei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laura Grišāne

SynotTip Virslīgā otro panākumu izcīnījusi «Ogre/Miandum», kas savā laukumā, lielāko daļu spēles atrodoties iedzinējos, tomēr spēja mača galotnē pārņemt vadību un izcīnīt smagu uzvaru pār Ludzas «Latgolu». Tikmēr sieviešu Virslīgā trešās uzvaras izcīnīja «Latgols» un Stopiņu NHK, bet pirmo – Jēkabpils sporta skola.

«Ogre/Miandum» handbolisti sezonu bija iesākuši ar uzvaru, kamēr «Latgols» vīri, spēlējot bez viena no līderiem Vitālija Borisenko, bija piedzīvojuši divus zaudējumus. Spēlē pret Ogri Borisenko bija ierindā, savukārt ogrēniešiem nācās iztikt bez Arta Kurmēna.

Spēles sākums nedaudz veiksmīgāks bija ludzāniešiem, kas ieguva minimālu vadību, bet devītajā minūtē panāca 5:3. Lai gan «Ogre/Miandum» vairākkārt rezultātu līdzsvaroja un pat uz brīdi spēja izvirzīties vadībā, «Latgols» handbolistiem tomēr izdevās noturēt iniciatīvu visa pirmā puslaika gaitā un noslēgt pirmās 30 minūtes savā labā – 14:13.

Otrā puslaika gaitā «Latgols» itin prasmīga spēja noturēt vadību, brīžiem iekrājot arī trīs vārtu pārsvaru (18:15, 20:17, 22:19). Tomēr, tuvojoties spēles beigām, «Ogre/Miandum» spēja pretiniekus panākt un 56. minūtē pēc Mārtiņa Dāvidnieka metiena tikai otro reizi spēlē izvirzīties vadībā – 24:23. Saspringtā spēles galotnē «Ogre/Miandum» spēja panākumu nosargāt – 26:24.

Dienu vēlāk «Latgols» piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, izbraukumā piekāpjoties Vaiņodei. Spēle iesākās līdzīgi – sākumā vadību ieguva mājinieki, bet nedaudz vēlāk sekoja trīs ludzāniešu vārti pēc kārtas, kas «Latgolam» no sev nelabvēlīgā 1:2 ļāva panākt 4:2. Vadību gan viesiem izdevās saglabāt salīdzinoši neilgi un puslaika vidū priekšgalā atkal izvirzījās «Vaiņode». Sekmīgi spēlējot aizsardzībā, mājiniekiem savas pozīcijas izdevās noturēt un puslaiku noslēgt ar 10:8.

Jau pašā otrā puslaika sākumā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ainārs Pāvils, palielinot «Vaiņodes» pārsvaru līdz 12:8 un piespiežot ludzāniešu galveno treneri Andreju Narnicki pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tiesa, arī pēc tā rezultāts turpināja pieaugt, pēc Oskara Pāvila metiena sasniedzot jau +7 (17:10). Tomēr «Latgols» vēl nepadevās un spēles 51. minūtē pietuvojās līdz minimumam (18:17). Mājinieku pieprasītais minūtes pārtraukums apturēja viesu ofensīvu, un «Vaiņode» atkal nedaudz atrāvās (+4 jeb 22:18) un galu galā izcīnīja arī uzvaru – 24:22.

Sieviešu Virslīgā Latvijas čempiones «Latgols» (2-0) viesos tikās ar REIR Dobele (1-1). Spēli ar izrāvienu 6:1 pirmo sešu minūšu laikā iesāka REIR Dobele handbolistes, tomēr turpinājumā viņām ar vārtu gūšanu radās problēmas – nākamajās 12 minūtēs dobelnieces guva tikai vienus vārtus, ko izmantoja ludzānietes, līdzsvarojot rezultātu – 7:7. Tiesa, mājiniecēm izdevās atgūt vadību un pirmo puslaiku noslēgt minimālā vadībā – 11:10.

Otrā puslaika sākumā REIR Dobele spēja nosargāt vadību un vēl puslaika vidū bija vadībā ar 17:15, taču tad astoņu minūšu laikā ne reizi nespēja pārspēt pretinieču vārtsardzi, šo spēles nogriezni zaudējot ar 0:5 un atdodot vadību čempionēm – 17:20. Atdevušas iniciatīvu, dobelnieces to tā arī neatguva – spēles izskaņā Latvijas čempiones «Latgols» spēlēja pārliecinoši un šaubas par savu panākumu neradīja – 26:23 ludzāniešu labā.

Uzvarētāju labā astoņus vārtus guva Inese Šļubčenko, savukārt dobelniecēm desmit vārti guvumi Dinijai Purviņai, kura šobrīd ir arī čempionāta rezultatīvākā spēlētāja (30 vārti). Jāpiebilst, ka sezonas ievadā dobelnieces spēlē bez savas līderes, pēdējo sezonu sieviešu Virslīgas rezultatīvākās spēlētājas Lauras Ņeverovskas.

Vēl vienā sieviešu Virslīgas spēlē trešo uzvaru trijās spēlēs izcīnīja Stopiņu NHK handbolistes, kas savā laukumā neatstāja cerības Salaspils sporta skolas komandai. Pirmo desmit minūšu laikā stopiņietes panāca 9:0, bet brīdi vēlāk ieguva arī desmit vārtu pārsvaru. Puslaiku 2014.gada Latvijas čempiones noslēdza ar 18:6. Otrajā puslaikā Salaspils handbolistēm ar vārtu gūšanu veicās labāk, tomēr laukuma saimnieces turpināja dominēt un maču noslēdza ar 36:18.

Uzvarētāju rindās uzreiz divas spēlētājas guva vairāk par desmit vārtiem – Ivita Asare izcēlās ar 12 vārtu guvumiem, bet Elita Ekkerte pretinieču vārtsardzi pārspēja 11 reizes, turklāt garām vārtiem aizmeta tikai vienu metienu. Zaudētājām rezultatīvākā ar sešiem vārtiem bija Inese Umjarova.

Pie pirmā panākuma tika Jēkabpils sporta skolas komanda, kas savā laukumā pieveica LSPA komandu (nomināli laukuma saimnieces bija LSPA, jo spēlei bija jānotiek Rīgā, bet tehnisku iemeslu dēļ tā tika pārcelta uz Jēkabpili).

Spēles sākumā iniciatīva piederēja LSPA handbolistēm, kas iekrāja dažu vārtu pārsvaru (6:4, 7:5), tomēr vēlāk vadību pārņēma jēkabpilietes (14:12). Puslaika izskaņu gan atkal sekmīgāk nospēlēja rīdzinieces, kas pirmās 30 minūtes noslēdza minimālā vadībā – 16:15.

Pēc pārtraukuma iniciatīva pārgāja Jēkabpils pusē, kam puslaika vidū pēc Simonas Ārmanes realizētā soda metiena izdevās panākt pat sešu vārtu pārsvaru – 27:21. Vienubrīd pārsvars sadila līdz diviem vārtiem, tomēr spēles izskaņā jēkabpilietes veica vēl vienu izrāvienu un izcīnīja uzvaru ar 34:27.

SynotTip Virslīga

HK Vaiņode – SK Latgols 24:22 (10:8)

HK Vaiņode: A. Pāvils 10, N. Pāvils 6, Jurjāns 2, Strēlis 2, Taujēns 2, N. Pāvils 1, Auders 1.

Latgols: Seņkāns 9, Strazds 6, Gojevs 3, Logins 2, Borisenko 2/2.

Ogre/Miandum – SK Latgols 26:24 (13:14)

Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 11/4, Artis Laganovskis 5/1, Dāvidnieks 5, Dravnieks 3, Želna 1, Lepers 1.

Latgols: Borisenko 6/3, Karnickis 4, Seņkāns 3, Strazds 3, Stepuļenoks-Stukanovs 3, Tretjakovs 2, Gojevs 1, Logins 1, Kašs 1.

Virslīga sievietēm

LSPA – Jēkabpils SS 27:34 (16:15)

LSPA: Zaščerinska 7, Makarova 7/6, Skābarde 5/1, Liepiņa 5, Saveljeva 2, aEša 1.

Jēkabpils: Kirejeva 7, Ārmane 7/4, Čeiča 5, Jugāne 4, Skudra 3, Z. Kaulakane 3, G. Kaulakane 3, Lapsa 2.

REIR Dobele – SK Latgols 23:26 (11:10)

REIR Dobele: Purviņa 10/3, Garda 4, Freiberga 4, Dumfa 3, Rozenfelde 1, Zinčenko 1.

Latgols: Šļubčenko 8/2, Rutkovska 7, Daņiļenko 3, Oļipova 3/1, Lisovska 2, Sidorova 2, Zaharāne 1.

Stopiņu NHK – Salaspils SS 36:18 (18:6)

Stopiņu NHK: Asare 12/3, Ekkerte 11, Nikolajeva 6/1, Ozoliņa 3, Sergejeva 2, Seržante 1, Nīce 1.

Salaspils SS: Umjarova 6, Potapova 5/3, Rudziša 2, Agarkova 2, Liepa 1, Kozlova 1, Sokologorska 1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu