HK «Rīga» piekāpjas Tambijeva trenētajai komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Latvijas speciālista Leonīda Tambijeva trenētajai Sanktpēterburgas «Dinamo» vienībai.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās, taču 24.minūtē rezultātu atklāja Kirils Galoha no «Rīga» komandas. Ilgu laiku viesi vadībā gan nebija, jo 33.minūtē līdzsvaru uz tablo atjaunoja Viktors Plastiņins, bet nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām uzvaras vārtus «Dinamo» komandai guva Pāvels Novožilovs.

Mājinieki pēdējā minūtē guva arī trešos vārtus, kad rīdzinieku vārtsargs Gustavs Grigals bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Nieka četras sekundes pirms finālsirēnas otros vārtus guva tieši Novožilovs.

Pēc tam abas komandas sestdien savstarpēji sacentīsies atkārtoti.

Tambijevs rīdziniekus trenēja pirmās četras sezonas, bet pagājušajā sezonā viņš strādāja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas vienībā Karagandas «Sariarka».

Sezonas pirmo izbraukumu rīdzinieki sāka pirms vairāk nekā nedēļas, kad ar 4:2 pieveica Balašihas MVD vienību, turpinājumā salūza trešajā trešdaļā un ar rezultātu 2:5 piekāpās Čehovas «Ruskije vitjazi» spēlētājiem, bet pirmdien ar 6:5 pagarinājumā uzveica Krievijas U-18 izlases spēlētājus.

Sezonas pirmajā izbraukuma sērijā «Rīga» hokejisti divu ar pusi nedēļu laikā aizvadīs septiņas spēles. Noslēdzošās divas cīņas risināsies ar Mitišču «Atlanti» komandu.

Savā sestajā sezonā rīdzinieki pirms šī izbraukuma bija spēlējuši tikai mājās. «Rīga» vispirms ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas komandai «Krasnaja armija», bet vēlāk ar 0:2 atzina citas Krievijas galvaspilsētas vienības «Spartak» pārākumu. Pirmo panākumu «Rīga» guva pagājušās nedēļas pašā sākumā, kad ar 4:1 pieveica Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli» spēlētājus, savukārt pēc tam rīdzinieki ar 5:2 pārliecinoši uzvarēja Habarovskas «Amurskije tigri» vienību, kurā spēlē arī latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā «Rīga» ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet Sanktpēterburgas komanda ar 15 punktiem ir otrie.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras divīzijas spēcīgākās vienības.

«Rīgas» komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu