Štrombergs un Treimanis piedalīsies olimpiskās trases testēšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šīs nedēļas nogalē Brazīlijā norisinās 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu BMX trases oficiālās treniņu sesijas un arī C1 kategorijas UCI sacensības. No Latvijas sportistiem tajās piedalīsies Māris Štrombergs un Edžus Treimanis.

Arvien straujāk tuvojas četrgades nozīmīgākais vasaras sporta veidu forums – olimpiskās spēles. 2016. gada augustā tās norisināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro. Šīs būs trešās spēles, kad sacensību programmā iekļauta BMX riteņbraukšana. Abās iepriekšējās reizēs zelta medaļu izcīnīja mūsu Māris Štrombergs.

Mazāk par gadu līdz nozīmīgajam sporta forumam olimpisko BMX trasi iepazīst vadošie pasaules braucēji. Šīs nedēļas nogalē no piektdienas līdz svētdienai notiks vairākas treniņu sesijas, kas noslēgsies ar C1 kategorijas sacensībām.

Uz Rio devušies arī divi būvniecības uzņēmuma «MONUM» atbalstītie Latvijas izlases sportisti – Štrombergs un Treimanis. Tāpat nozīmīgajā notikumā klāt būs arī izlases galvenais treneris Ivo Lakučs. Treniņu sesija ir ļoti nepieciešama braucējiem, lai iepazītu trasi, bet sacensības ļoti nozīmīgas būs pārliecības iegūšanai.

Tāpat sportisti un treneri īpaši vērīgi iepazīs trases viltības, lai tās varētu iekļaut arī savās treniņu trasēs. Olimpiskā BMX trase tika pabeigta šā gada augustā, kļūstot par vienu no pirmajām oficiāli pabeigtajām sporta būvēm priekš 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Štrombergs pagājušajā nedēļā izcīnīja skaistu uzvaru Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā, bet Treimanis sacensības noslēdza ceturtdaļfinālā. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kad Štrombergs izcīnīja savu otro zelta medaļu, Edžus Treimanis un Rihards Veide iekļuva pusfinālā.

Šobrīd Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Olimpiskajā rangā Latvija ir pakāpusies uz sesto vietu, apsteidzot Kolumbiju. Tas mūsu valstij šobrīd garantē divas vietas uz Rio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu