Riberī noliedz diskvalifikācijas draudus

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas futbola pussargs Franks Riberī noraidījis iespēju, ka varētu tikt diskvalificēts par pāragru aiziešanu no pašmāju izlases.

Pašlaik 31 gadu vecais Riberī par karjeras beigām Francijas valstsvienībā paziņoja augustā, bet šovasar notikušajā Pasaules kausa izcīņā pussargs nevarēja piedalīties muguras problēmu dēļ. Pagājušajā nedēļā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī piedraudēja francūzim ar diskvalifikāciju, jo viņš pārāk agri nolēmis noslēgt savas gaitas izlasē.

Riberī vācu laikrakstam «Die Welt» sacīja, ka viņa aiziešana no valstsvienības ir saskaņota ar tās galveno treneri Didjē Dešāmu, tāpēc nekādi sodi nevar būt piemērojami.

«Tagad savā karjerā vēlos koncentrēties spēlēšanai Minhenes «Bayern» rindās. Pie tā arī palieku,» sacīja Riberī.

Zīmīgi, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) var spēlētājam piemērot diskvalifikāciju klubā, ja futbolists izvairās spēlēt nacionālajā izlasē, taču pašas valstsvienības lielākoties respektē sportistu lēmumu pārtraukt karjeru valstsvienībā.

2013.gada Eiropas labākais futbolists Riberī, kurš ikdienā pārstāv Vācijas čempionus «Bayern», Francijas izlasē kopš 2006.gada aizvadīja 80 spēles, kuru laikā guva 16 vārtus.

Riberī jau iepriekš bija paziņojis, ka šī gada Pasaules kausa finālturnīrs viņam ir pēdējais karjerā, tomēr līdzjutēji cerēja, ka viņš piedalīsies 2016.gadā tieši Francijā plānotajā Eiropas čempionātā.

Francūzis, kurš ir viens no Minhenes fanu mīluļiem, «Bayern» pievienojās 2007.gada vasarā, pārnākot no Marseļas «Olympique» par 25 miljoniem eiro. Šajā laikā viņš ieguvis četrus Vācijas bundeslīgas titulus un reizi triumfējis arī UEFA Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu