Dubra palīdz BATE Čempionu līgas mačā pieveikt «AS Roma»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pie svarīgas uzvaras UEFA Čempionu līgas E apakšgrupas otrās kārtas mačā otrdien tika Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas komanda Borisovas BATE, kas savā laukumā ar 3:2 (3:0) pieveica spēcīgo Itālijas klubu «AS Roma».

Šo maču BATE komanda sāka ļoti labi, pirmo 30 minūšu laikā pamanoties izvirzīties vadībā ar 3:0, divus no vārtiem gūstot Filipam Mladenovičam.

Tiesa, otrajā puslaikā Baltkrievijas klubs nebija tālu, lai iegūto pārsvaru pazaudētu, jo 66.minūtē vienus vārtus atguva Žervinju, bet astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Vasilis Torosidis rezultāta starpību samazināja līdz minimumam.

Tomēr BATE prata nosargāt uzvaru, ko veicināja arī Dubra, laukumā atrazdamies visas 90 minūtes un pašā mača izskaņā izpelnīdamies dzelteno kartīti.

Dueļa 50.minūtē Dubra glāba BATE komandu no droša vārtu zaudējuma, ar galvu izsitot bumbu no tukšiem vārtiem.

Pirmajā E apakšgrupas mačā BATE viesos ar 1:4 piekāpās Vācijas komandai Leverkūzenes «Bayer». Savukārt «AS Roma» un pašreizējo sacensību čempionu «Barcelona» no Spānijas duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

BATE Čempionu līgas grupu turnīrā spēlē ceturto reizi pēdējo sešu sezonu laikā. Pirms gada tās sastāvā bija Latvijas vārtsargs Germans Māliņš, tomēr viņš nevienai šā turnīra spēlei tā arī netika pieteikts.

Stabilāks spēlētājs BATE sastāvā pašlaik ir Dubra, kurš pirmajās četrās kvalifikācijas turnīra spēlēs cīnījās bez maiņām, tomēr pēc tam viņu skāra trauma un nākamās divas cīņas tika izlaistas. Savukārt cīņā pret «Bayer» latvietis laukumā atkal bija visas 90 minūtes.

Šajā sezonā «AS Roma» ar 11 punktiem sešās spēlēs ieņem sesto vietu turnīra tabulā. Iepriekšējo maču Romas futbolisti aizvadīja sestdien, kad savā laukumā ar 5:1 pārspēja «Carpi».

Tikmēr BATE Baltkrievijas čempionātā ar 52 punktiem 21 cīņā ir pārliecinoša līdere. Piektdien Barisavas vienība izbraukumā ar 2:1 pieveica «Minsk». Arī šajā mačā Dubra laukumā pabija visas 90 minūtes.

Savukārt otrā E apakšgrupas spēlē «Barcelona» savā laukumā ar 2:1 (0:1) pieveica «Bayer».

Barselonas klubs knapi izglābās no zaudējuma, jo pēc pirmā puslaika tas atradās iedzinējos ar 0:1. Tiesa, pēdējās desmit minūtes bija izšķirošas, jo 80.minūtē vārtus guva uz maiņu nākušais Serdži Roberto, bet divas minūtes vēlāk uzvaru mājiniekiem nodrošināja Luiss Suaress.

Čempioniem šajā mačā nevarēja palīdzēt argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, kurš sestdien Spānijas čempionāta mačā guva traumu un nespēlēs divus mēnešus.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem punktiem divos mačos ir «Barcelona», bet pa trim punktiem ir «Bayer» un BATE rēķinā. «AS Roma» pagaidām tikusi pie viena punkta.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu