Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli palīdz «Dinamo» izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien ar rezultatīvu piespēli veicināja viņa un cita latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskavas «Dinamo» otro uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņās.

Maskavas «Dinamo» hokejisti, kurus trenē latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, savā laukumā ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) pieveica Kazaņas «Ak Bars» vienību.

Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli izcēlās mājinieku otro vārtu guvumā, 21.minūtē palīdzot Konstantīnam Gorovikovam izvirzīt Maskavas komandu vadībā ar 2:1. Otrās trešdaļas turpinājumā abas vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem, taču «Ak Bars» mača izskaņā par spīti vārtsarga nomaiņai pret sesto laukuma spēlētāju panākt izlīdzinājumu nespēja.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 33 sekundes, veicot vienu neveiksmīgu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis uzvarēja vienīgajā iemetienā, kā arī bloķēja trīs sāncenšu raidījumus un veica divus spēka paņēmienus.

Savukārt Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un 32 sekundes, bloķējot divus pretinieku metienus un izdarot vienu spēka paņēmienu. Latviešu uzbrucējam pašā mača izskaņā bija lieliska iespēja raidīt ripu tukšos «Ak Bars» vārtos, taču viņa metiens bija vārtiem secen.

Kā zināms, par Vītoliņa palīgu Maskavas klubā strādā Viktors Ignatjevs.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv», kas savā laukumā ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) atzina pašreizējo Gagarina kausa čempionu Magņitogorskas «Metallurg» pārākumu.

Uzvarētāju labā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Deniss Zaripovs.

Sprukts šim duelim nebija pieteikts.

Pateicoties panākumam, Maskavas «Dinamo» ar četrās spēlēs gūtiem sešiem punktiem Rietumu konferencē atrodas septītajā vietā - uzreiz aiz Rīgas «Dinamo», kam tikpat punktu. Savukārt «Lokomotiv» ar trim punktiem ir vien 12.pozīcijā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas «Lev» no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas «Spartak», bet Ukrainas kluba Doņeckas «Donbass» dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība «Soči» un Toljati «Lada», kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība «Jokerit» no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Iepriekšējo sešu sezonu laikā Gagarina kausu pa divām reizēm izcīnīja Kazaņas «Ak Bars» un Maskavas «Dinamo», bet pa vienai - Ufas «Salavat Julajev» un Magņitogorskas «Metallurg».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu